Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες σε δέκα έργα – Αγώνας δρόμου για αποφυγή της αθέτησης πληρωμών

Evergrande: Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες σε δέκα έργα – Αγώνας δρόμου για αποφυγή της αθέτησης πληρωμών
Η ανακοίνωση της εταιρείας περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα
Σχετικά Άρθρα
Επανεκκίνησε και πάλι τις εργασίες σε περισσότερα από 10 έργα στη Σεντζέν, την Ντονγκουάν και άλλες πόλεις ο κινεζικός όμιλος Evergrande σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 - μια ανακοίνωση που εκδόθηκε αφού η εταιρεία φάνηκε να αποφεύγει τη χρεοκοπία την προηγούμενη εβδομάδα με μια πληρωμή τόκων ομολόγου της τελευταίας στιγμής.

Προχωρούν τα έργα

Η Evergrande, με παθητικό περίπου 300 δισ. δολαρίων, ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Wechat ότι ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές. ‘
Πρόσθεσε ότι η προσπάθειά της να εγγυηθεί την κατασκευή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.
Η ανακοίνωση περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα.

Καταβολή τόκων

Με την κίνησή της την περασμένη εβδομάδα να καταβάλει 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, η Evergrande εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους που ελλοχεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

«Βόμβα» στην κτηματαγορά

Τα προβλήματα της Evergrande προκάλεσαν κλυδωνισμούς σε όλο τον κινεζικό κλάδο ακινήτων των 5 τρισ. δολαρίων, που σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της οικονομίας, οδηγώντας εταιερίες στη χρεοκοπία καθώς και σε υποβαθμίσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Η κρίση χρέους της βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω ανησυχιών για εξάπλωση των προβλημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement