Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε το deal της China Evergrande με την Hopson Development - Στις 23/10 το default για... 83 εκατ. δολάρια

Κατέρρευσε το deal της China Evergrande με την Hopson Development - Στις 23/10 το default για... 83 εκατ. δολάρια
Εάν η Evergrande δεν πληρώσει μέχρι το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, θα έχει εισέλθει σε τεχνική χρεοκοπία (default)
Σχετικά Άρθρα
Στο κενό έπεσαν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της China Evergrande και της Hopson Development Holdings, προκειμένου η πρώτη να πουλήσει μέρος της μονάδας υπηρεσιών της.
Η Hopson ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες απέτυχαν για την αγορά 50,1% των μετοχών της Evergrande Property Services, με την Evergrande να επιβεβαιώνει τη λύση της συμφωνίας.
Μετά τις ανακοινώσεις μάλιστα, οι μετοχές της China Evergrande υποχώρησαν πάνω από 10%, ενώ οι μετοχές της Hopson σημείωσαν πάνω από 5% κέρδη.
Η συμφωνία θα είχε αξία 20,04 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,58 δισ. δολάρια) και θα έδινε σημαντικά ανάσα ρευστότητας στον όμιλο της Evergrande, η οποία έχει συνολικές υποχρεώσεις περίπου 300 δισ. δολαρίων.

Καμία πρόοδος στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων

Η κατάρρευση της συμφωνίας με την Hopson έρχεται καθώς η Evergrande βλέπει το τέλος μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών για την πληρωμή τόκων 83 εκατ. δολαρίων σε επενδυτές σε ένα δολαριακό ομόλογο.
Εάν ο όμιλος δεν πληρώσει μέχρι το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, θα έχει εισέλθει σε τεχνική χρεοκοπία (default).
Και όπως όλα δείχνουν οι προοπτικές είναι δυσσοίωνες.
Η ίδια η Evergrande δήλωσε ότι από τότε που πούλησε το μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων στην Shengjing Bank στα τέλη Σεπτεμβρίου, «δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στην πώληση περιουσιακών στοιχείων».

Είχε προηγηθεί κι άλλη αποτυχία

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η κρατική κινεζική εταιρεία Yuexiu Property αποσύρθηκε από μια προτεινόμενη συμφωνία ύψους 1,7 δις. δολαρίων για την αγορά του κτηρίου των κεντρικών γραφείων της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, λόγω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση του ακινήτου αυτού είναι μια ακόμα αναποδιά για την Evergrande, η οποία προσπαθεί να πουλήσει στοιχεία της προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές που της χτυπούν την πόρτα. Με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δις. δολάρια, έχει ήδη χάσει τρεις γύρους πληρωμών τόκων επί διεθνών ομολόγων της.
Η Yuexiu ήταν κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας τον Αύγουστο για να αποκτήσει το 26 ορόφων China Evergrande Centre στην περιοχή Wan Chai του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τις πηγές.
Όπως η συμφωνία ναυάγησε καθώς το ΔΣ της Yuexiu τάχθηκε κατά της κίνησης λόγω ανησυχιών πως το χρέος της Evergrande θα δημιουργήσει δυνητικά επιπλοκές στην ομαλή ολοκλήρωση της συναλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης