Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: «Παγώνει» το deal πώλησης ποσοστού στη μονάδα υπηρεσιών ακινήτων

tags :
Evergrande: «Παγώνει» το deal πώλησης ποσοστού στη μονάδα υπηρεσιών ακινήτων
Aντίθετοι με τη συμφωνία πώλησης του 51% της Evergrande Property Services είναι και ξένοι πιστωτές

Δίχως τέλος είναι τα προβλήματα του κινεζικού κολοσσού ακινήτων Evergrande, καθώς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, «παγώνει» το σχέδιό της να πουλήσει ποσοστό 51% στη μονάδα της παροχής υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας - εξέλιξη που εξανεμίζει τις ελπίδες των εμπλεκόμενων εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων να αποφύγουν την άτακτη χρεοκοπία.
Η Evergrande, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς αντιμετωπίσει οικονομικές δυσχέρειες την ώρα που βαρύνεται με χρέος άνω των 300 δισ. δολαρίων, είχε ξεκινήσει συνομιλίες για την πώληση ποσοστού της Evergrande Property Services στην μικρότερη αντίπαλό της Hopson Development Holdings έναντι περίπου 20 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (ή 2,6 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, η συμφωνία έχει «παγώσει» καθώς δεν έχει λάβει ακόμη τις «ευλογίες» της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, η οποία επιβλέπει την αναδιάρθρωση της Evergrande.
Επί του παρόντος δεν είναι σαφές γιατί η τοπική κυβέρνηση της Γκουανγκντόνγκ δεν έχει εγκρίνει τη συμφωνία.
Ωστόσο, η ίδια πηγή επισημαίνει ότι αντίθετοι με τη συμφωνία πώλησης του 51% της Evergrande Property Services είναι και ορισμένοι ξένοι πιστωτές του κινεζικού κολοσσού.
Εκπρόσωπος της Hopson με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί, ενώ η Evergrande και η κυβέρνηση της Γκουανγκντόνγκ δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του πρακτορείου να σχολιάσουν το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης