Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - CDC: Αύξηση +16% του ρυθμού των εμβολιασμών υπό το φόβο της μετάλλαξης Delta

ΗΠΑ - CDC: Αύξηση +16% του ρυθμού των εμβολιασμών υπό το φόβο της μετάλλαξης Delta
Σχεδόν 800.000 δόσεις χορηγήθηκαν σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή 25 Ιουλίου 25 Ιουλίου, ημερήσιο ρεκόρ για αρκετές εβδομάδες, κυρίως σε πολιτείες με υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνεται εκ νέου ρυθμός των εμβολιασμών στις ΗΠΑ καθώς η παραλλαγή Delta οδηγεί σε μια κορύφωση των νέων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, ειδικά σε πολιτείες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και, όχι τόσο τυχαία, τα μεγαλύτερα ποσοστά νοσηλευομένων, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το CNBC την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι σχεδόν 800.000 δόσεις χορηγήθηκαν σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή 23 Ιουλίου 2021, το υψηλότερο νούμερο μιας ημέρας τις τελευταίες εβδομάδες
Ο μέσος όρος επτά ημερών όσον αφορά του εμβολιασμούς -συμπεριλαμβανομένου του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού- αυξήθηκε κατά 16% την περασμένη εβδομάδα σε 615.000 εμβόλια ημερησίως την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 .
Ποσοστά εμβολιασμών
vacc.PNG
Νοσηλείες και θάνατοι

Η έντονη διαφοροποίηση στις νοσηλείες και τους θανάτους μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων έχει καταστεί σαφής τις τελευταίες εβδομάδες και μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να λάβουν τη δόση του εμβολίου κατά του Covid-10, σύμφωνα με την Jen Kates, αντιπρόεδρο στο Kaiser Family Foundation.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών περιπτώσεων νόσησης με Covid - το 97% των εισαγωγών στο νοσοκομείο και το 99,5% των θανάτων – αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, λένε αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ.

Οι νέοι

Ο αριθμός των πρώτων εμβολιασμών αυξήθηκε εντονότερα από το συνολικό ποσοστό τις τελευταίες ημέρες, αντιπροσωπεύοντας τις νεότερες ηλικίες.
Κατά μέσο όρο περίπου 390.000 πρώτες δόσεις χορηγήθηκαν κάθε μέρα, σύμφωνα με το CDC, αύξηση 31% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
«Αυτός είναι ο δείκτης που θέλετε να δείτε - οι πρώτες δόσεις αυξάνονται», είπε η Kates, επειδή αντιπροσωπεύει νέους ανθρώπους.
Χορηγούνται οι δόσεις των εμβολίων της Pfizer, Moderna, είτε το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.
Οι πολιτείες

vaccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc.PNG
Πολιτείες
Σαράντα οκτώ πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια ανέφεραν αύξηση των μέσων ημερήσιων πρώτων δόσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 37 πολιτείες με αυξανόμενα ποσοστά πρώτων δόσεων πριν από μια εβδομάδα.
Οι πολιτείες με τα περισσότερα κρούσματα καταγράφουν τα μεγαλύτερα άλματα στα ποσοστά εμβολιασμού, δείχνει ανάληση των CDC και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Σε 10 πολιτείες με τα υψηλότερα επίπεδα κατά μέσο όρο ημερήσιων νέων κρουσμάτων κατά κεφαλή, οι πρώτες δόσεις αυξήθηκαν κατά 46% την εβδομάδα, σημαντικά υψηλότερη από την εθνική αύξηση κατά 31%.
Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας, τη Φλόριντα, το Μισισιπή, το Μιζούρι, την Αλαμπάμα, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, την Αλάσκα και τη Τζόρτζια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης