Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Markit: Οι επενδυτές έχουν βρει στην κτηματαγορά του Λονδίνου την επόμενη μεγάλη φούσκα

tags :
Markit: Οι επενδυτές έχουν βρει στην κτηματαγορά του Λονδίνου την επόμενη μεγάλη φούσκα
Αυξάνονται οι θέσεις short εις βάρος βρετανικών κατασκευαστικών εταιριών - Αρνητικές οι προοπτικές για τις τιμές των ακινήτων στα κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας
Το Λονδίνο έχει υπάρξει πολλές στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και ειδικά εκείνων των επενδυτών που ποντάρουν «short», επενδύοντας στην κατάρρευση των τιμών.
Ακόμη και ο ίδιος ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Mark Carney μίλησε πρόσφατα για τις «παρατραβηγμένες» αποτιμήσεις στη βρετανική πρωτεύουσα.
Αλλά τώρα φαίνεται ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων προχωρούν και σε πιο επιθετικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας πραγματικά κεφάλαια, αντί απλά για τα λόγια.
«Οι κατασκευαστές κατοικιών βιώνουν την πρώτη επιδρομή των "αρκούδων" εδώ και 5 χρόνια, καθώς οι τιμές στην αγορά πολυτελών κατοικιών υποχωρούν», σημειώνει σε σημείωμά του την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο αναλυτής ερευνητής στην εταιρεία ανάλυσης στοιχείων Markit, Simon Colvin.
Ένας άλλος αναλυτής της Markit, ο Relte Schutte, είπε στο CNBC ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την εταιρεία Berkeley, με το 5% των μετοχών της να βρίσκονται σε δανεισμό, ένα σημάδι ότι υπάρχουν έντονες τοποθετήσεις short εις βάρος της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για μία βρετανική κατασκευαστική εταιρεία τα τελευταία 5 χρόνια.
Μικρή αύξηση των θέσεων short καταγράφεται και σε μία σειρά άλλων εταιρειών, με τις υπό δανεισμό μετοχές τους να ανέρχονται σε ποσοστά 1,6% έως 2%.
Η ζήτηση για ακίνητα στο Λονδίνο ξεκίνησε να υποχωρεί το 2015, εξαιτίας των αυξήσεων στους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι αγοραστές σε ακίνητα αξίας άνω του 1,1 εκατ. στερλινών, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αβεβαιότητα σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα για έξοδο ή μη της χώρας από την Ε.Ε.
Ακόμη και το αρμόδιο Βασιλικό Ινστιτούτο είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο αναμένεται να σταθεροποιηθούν, έπειτα από μία περίοδο έντονης ανόδου τους.
Ακόμη, επεσήμανε ότι οι προσδοκίες για τις τιμές έχουν γυρίσει σε αρνητικές για ακίνητα σε κεντρικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης