Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Κρίσιμη η συνάντηση Merkel - Τσίπρα - Προσπάθεια να σωθούν οι σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας

CNBC: Κρίσιμη η συνάντηση Merkel - Τσίπρα - Προσπάθεια να σωθούν οι σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας
Σύμφωνα με το CNBC όλα τα βλέμματα τη Δευτέρα θα είναι στραμμένα στο Βερολίνο
Η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία και η συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων.
Ειδικότερα το αμερικανικό δίκτυο CNBC κάνει λόγο για μία προσπάθεια να υποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που σήμερα βρίσκονται στα άκρα.
«Αν επρόκειτο για έναν γάμο, θα μιλούσαμε για διαζύγιο ή για μία έσχατη προσπάθεια να θεραπευτεί και να σωθεί η σχέση» αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC.
Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble και ο Έλληνας ομόλογος, Γιάννης Βαρουφάκης, δεν ήταν ποτέ φίλοι, ωστόσο στην πρώτη του συνάντηση τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο είχαν μία θερμή και φιλική συζήτηση.
«Αυτές οι στιγμές πέρασαν όμως ανεπιστρεπτί, όπως εξαφανίστηκε και η καλή θέληση των Γερμανών προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνεται στο άρθρο, υπενθυμίζοντας ότι η πρόσφατη παράταση της δανειακής σύμβασης εγκρίθηκε μετά από πολλές αντιδράσεις από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Παράλληλα η επανάληψη του αιτήματος για τις γερμανικές επανορθώσεις από την ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε εκνευρισμό στην Γερμανία.
Όπως επισημαίνει το CNBC οι Γερμανοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους αλλά και κάθε ίχνος υπομονής προς την Ελλάδα, εξαιτίας του Α. Τσίπρα και της ομάδας του.
Μάλιστα υπογραμμίζει ότι πάνω από το 80% των Γερμανών τάσσονται κατά της παροχής περαιτέρω οικονομική βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ τουλάχιστον το 52% των Γερμανών επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το CNBC πρόκειται για ένα μήνυμα του γερμανικού λαού που η Merkel το καταλαβαίνει απόλυτα.
«Η Merkel ποτέ στο παρελθόν δεν ενήργησε σε αντίθεση με την γνώμη που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ωστόσο θέλει να διατηρήσει την Ευρωζώνη άθικτη» αναφέρεται.
Τέλος τονίζεται ότι είναι πολύ κρίσιμη η συνάντηση του Τσίπρα με την Merkel την επόμενη Δευτέρα, «όπου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Βερολίνο, αναμένοντας να δουν αν οι σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας μπορούν να σωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης