Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χανιά: Τραυματισμός τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο

Χανιά: Τραυματισμός τουρίστριας στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο
Η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή ελικόπτερου προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση διάσωσης μίας Γερμανίδας τουρίστριας 51 χρονών, που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης , ενώ διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς.
Η γυναίκα τραυματίστηκε στο ισχίο και ενώ βρισκόταν στο 9ο χιλιόμετρο της διαδρομής.
Η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή ελικόπτερου προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λάμας και δεν θα έπρεπε να διασχίσει το φαράγγι.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν διασώστες από το Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών, από την 3η ΕΜΑΚ, ο φορέας του Εθνικού Δρυμού και το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο στον οικισμό της Σαμαριάς, ενώ ελικόπτερο super puma, αναμένεται στον Εθνικό Δρυμό, για να τη μεταφέρει με ασφάλεια σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μία ακόμη επιχείρηση διάσωσης στο Λουτρό Σφακίων

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα υπήρξε μία ακόμη επιχείρηση των αρχών για ηλικιωμένη τουρίστρια που χάθηκε στο Λουτρό Σφακίων, ενώ έκανε πεζοπορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται επίσης για Γερμανίδα η οποία έχασε τον προσανατολισμό της ενώ κινούνταν προς την Ανώπολη.
Ο σύζυγος της 70χρονης γυναίκας ειδοποίησε τις αρχές μέσω του 112.
Περίπου μία ώρα μετά η γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης