Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ: Στα 17 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ

Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ: Στα 17 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχή του ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ διατηρεί γενναιόδωρη μερισματική πολιτική
Στα 17 ευρώ ορίζει τη «δίκαιη τιμή» για τη μετοχή του ΟΤΕ η Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ, «βλέποντας» έτσι ανοδικό περιθώριο περί το 20%.
Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, ενώ κάνει λόγο για υποτιμημένη μετοχή λόγω έλλειψης ενός καταλύτη που θα πυροδοτούσε τη ζήτηση από τους επενδυτές.
Ο ΟΤΕ καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των ταμειακών του ροών στους μετόχους, συνδυάζοντας αυξανόμενες διανομές μερισμάτων και εξαγορές.
Διαθέτει επίσης έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό, με λόγο για καθαρό δανεισμό προς EBITDA στo 0,39x και ένα πολύ καλό προφίλ ωρίμανσης χρέους.
Εκτός από τη συνδρομητική τηλεόραση που συνεχίζει να ενισχύεται για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο (688 χιλιάδες συνδρομητές), ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει στις υποδομές οπτικών ινών που φτάνουν στο σπίτι. Μέχρι στιγμής έχουν εγκαταστήσει 1.375 εκατομμύρια γραμμές που είναι το 70% των εγκατεστημένων γραμμών ολόκληρης της αγοράς. Η αναλογία συνδρομών FTTH στις εγκατεστημένες γραμμές βελτιώνεται και ο όμιλος θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω με την κρατική επιχορήγηση που αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2024. Τέλος, το Payzy και η πλατφόρμα παράδοσης φαγητού (Box) αποτελούν πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης