Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανοί πάνε στην Τουρκία για να σκορπίσουν τις στάχτες των νεκρών τους σε... παραλία και προκαλούν πανικό

Βρετανοί πάνε στην Τουρκία για να σκορπίσουν τις στάχτες των νεκρών τους σε... παραλία και προκαλούν πανικό
Λουόμενοι τους είδαν να διοργανώνουν την ιδιαίτερη τελετή τελευταίου αποχαιρετισμού αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι συντρέχει υγειονομικός κίνδυνος
Ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις στάχτες νεκρού που σκορπίστηκαν στη θάλασσα έχει εκδηλωθεί στην Τουρκία. Τι συνέβη; Μια οικογένεια Βρετανών αποφάσισε να σκορπίσει τις στάχτες του αγαπημένου τους προσώπου που είχε αποτεφρωθεί στην παραλία που αγαπούσε πολύ.
Άλλοι λουόμενοι όμως που τους είδαν να διοργανώνουν την ιδιαίτερη τελετή τελευταίου αποχαιρετισμού αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι συντρέχει υγειονομικός κίνδυνος.
Οι τοπικές αρχές της Μαρμαδίδας ζήτησαν να γίνουν δειγματοληψίες στα νερά της παραλίας, μια ενέργεια που όπως είπαν δεν συνδέεται άμεσα με την οικογενειακή εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση αποφάνθηκαν ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την υγεία από τη ρίψη στάχτης.

Δύο χρόνια για να πάρει άδεια

Η εφημερίδα Daily Mail σημειώνει πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αντιδράσεις σε τέτοιες εκδηλώσεις, για τις οποίες απαιτείται μια γραφειοκρατική διαδικασία ώστε να δοθεί άδεια.
Ένας Βρετανός περιγράφει τη μεγάλη ταλαιπωρία του για να πάρει άδεια να σκορπίσει τις στάχτες της γυναίκας του στη θάλασσα στην Τουρκία. "Η γυναίκα μου λάτρευε την Τουρκία, από την πρώτη φορά που πήγαμε εκεί διακοπές πριν από 40 χρόνια... Οπότε ήταν η αυτονόητη επιλογή ότι θα ήθελε να αναπαυθεί εκεί". Ο Ρόμπιν εξήγησε στη Daily Mail, ότι δυστυχώς δεν ήταν τόσο εύκολο. Και λέει: "Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να πάρω όλες τις άδειες από το αεροδρόμιο, την αεροπορική εταιρεία, το τουρκικό αεροδρόμιο, την τουρκική κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές, το τζαμί της περιοχής, την τουρκική αστυνομία και το λιμενικό".
Ο Βρετανός άνδρας που ήθελε να εκπληρώσει την επιθυμία της γυναίκας του λέει ότι πλέον έχει ηρεμήσει καθώς έκανε "το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει για αυτήν".
Η ιστορία του αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με τις στάχτες ενός συγγενή τους στο αεροπλάνο αλλά και το πώς να τις διαχειριστούν όταν φθάσουν στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης