Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DMS Funds: Nαι σε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά με σύνεση, λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ανεργίας

DMS Funds: Nαι σε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά με σύνεση, λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ανεργίας
Μια πρώτης τάξεως επενδυτική επιλογή αποτελεί το ADR της Εθνικής Τράπεζας που διαπραγματεύεται στη Wall Street
Δεν αποκλείει επενδύσεις στην Ελλάδα το DMS Funds, ωστόσο σπεύδει να προειδοποιήσει πως υπάρχουν προκλήσεις και μάλιστα σημαντικές!
Το DMS Funds είναι αμερικανικό mutual fund, με έδρα στην Pennsylvania και αποκλειστική εξειδίκευση στις αναδυόμενες αγορές.
Επικαλούμενο τις τελευταίες εκτιμήσεις της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει αισιοδοξία για την πρόβλεψη περί ανάπτυξης 0,6% το 2014, για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικά έτη βαθιάς ύφεσης.
Εάν μάλιστα συμπεριληφθεί και η πρόβλεψη για ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,9% το 2015, τότε οι συνθήκες καθίστανται ακόμη πιο ευοίωνες.
Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχωρά σε φοροελαφρύνσεις, ενώ εντός του 2014 η Ελλάδα επιχείρησε την επάνοδό της στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μια προσπάθεια που τελικώς κρίθηκε επιτυχημένη.
"Η ελληνική οικονομία είναι πληγωμένη πράγματι. Αλλά σιγά σιγά οι πληγές κλείνουν και η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία", δήλωσε πρόσφατα ο Α. Σαμαράς.
"Εάν τρόικα και ελληνική κυβέρνηση έχουν δίκιο σε όσα ισχυρίζονται, τότε ίσως ήρθε η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα", επισημαίνει το DMS Funds, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως μια πρώτης τάξεως επενδυτική επιλογή το ADR της Εθνικής Τράπεζας που διαπραγματεύεται στη Wall Street.
Ωστόσο το fund σπεύδει να προειδοποιήσει πως υπάρχουν δύο σοβαρές προκλήσεις, τις οποίες κάθε επενδυτής θα πρέπει να έχει στο νου του:
- Το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα που δεν λέει να υποχωρήσει από το 25-26%.
- Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης