Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Paul Krugman: Ναι στις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, αρκεί να μην συνιστούν ξεπούλημα και επιβαρύνουν τους πολίτες

Paul Krugman: Ναι στις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, αρκεί να μην συνιστούν ξεπούλημα και επιβαρύνουν τους πολίτες
Τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι κίνδυνοι, αλλά και οι ζημιές επιβαρύνουν ολόκληρη την κοινωνία
Θέση σε ένα από τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο δεν είναι άλλο από τις ιδιωτικοποιήσεις, παίρνει ο γνωστός Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.
Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο Krugman και ερωτηθείς για τις σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην προώθηση του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ο Krugman τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι αποκρατικοποιήσεις δεν συνιστούν κακή εξέλιξη. Όμως σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας έχουμε να κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις με ξεπούλημα χωρίς λόγο».
Όπως πρόσθεσε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, ενώ οι κίνδυνοι, αλλά και οι ζημιές επιβαρύνουν ολόκληρη την κοινωνία.
Η εφημερίδα Tagesspiegel ασκεί δριμεία κριτική για τον τρόπο που η τρόικα χειρίστηκε το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
«Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ευρώπη θα αποφέρει μέχρι το 2016, στην καλύτερη περίπτωση, μόλις 11 δισ. ευρώ αντί για τα υπερβολικά 50 δισ. που είχαν αρχικά υπολογιστεί. Οι επιπτώσεις των λανθασμένων υπολογισμών πλήττουν τους πολίτες που πρέπει να υποστούν ακόμα σκληρότερη λιτότητα και ακόμα περισσότερες περικοπές», υποστηρίζει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης