Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Kρίνονται στο Eurogroup οι όροι της προληπτικής γραμμής στήριξης στην Ελλάδα

Citigroup: Kρίνονται στο Eurogroup οι όροι της προληπτικής γραμμής στήριξης στην Ελλάδα
Οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας αναμένεται ωστόσο να ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου
Tη βεβαιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές μεταφέρει η Citigroup, σε νέα, 13σέλιδη έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Εuropean Summary".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του αυτή και το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πίστη στους βουλευτές πως θα στηρίξουν την κρίσιμη εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο για να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Στο μέτωπο της οικονομίας, ενθαρρυντική ήταν η έκθεση της Κομισιόν, την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία κατόρθωσε να εξέλθει της ύφεσης στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Η Κομισιόν επαναδιατυπώνει την εκτίμησή της για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από φέτος, αναμένοντας, ειδικότερα, ανάπτυξη +0,6% το 2014, +2,9% το 2015 και +3,7% το 2016.

Η προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης
Την ίδια ώρα τα μηνύματα που έρχονται τα τελευταία 24ωρα από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν πως μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Οι Ευρωπαίοι διαμηνύουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί την προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης, αμέσως μετά το τέλος του οικονομικού ευρωπαϊκού προγράμματος, στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά το 2014, στο κρίσιμο σημερινό Eurogroup.
Αυτό που με βεβαιότητα θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι, εκτιμά η Citigroup, είναι οι νέες δεσμεύσεις που καλείται να λάβει η Αθήνα, ως αντάλλαγμα της χορήγησης - από την πλευρά της Ευρωζώνης - της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης.
Ωστόσο αυτό που παραμένει ακόμη ασαφές είναι το εξής: Ποια θα είναι ακριβώς η σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ προσεχώς...
"Οι αποφάσεις για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, όπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να συμφωνήσουν στη μορφή που θα έχει από εδώ και στο εξής η στήριξη προς την Ελλάδα", καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης