Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Η Ελλάδα ζητά πιστωτική γραμμή - H εκλογή ΠτΔ η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση για τον Α. Σαμαρά

Wall Street Journal: Η Ελλάδα ζητά πιστωτική γραμμή - H εκλογή ΠτΔ η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση για τον Α. Σαμαρά
Οι φόβοι για την Ελλάδα ενισχύονται και από τη διαρκή άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις
Η Ελλάδα ζητά προληπτική πιστωτική γραμμή, είναι ο τίτλος του νέου δημοσίευματος της Wall Street Journal, με αφορμή τις επίσημες, πλέον, εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε επισήμως πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για τη λήψη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, προκειμένου να προστατευθεί η Ελλάδα από τις αναταράξεις των αγορών.
Μιλώντας από το Μιλάνο, στο περιθώριο των εργασιών της Ευρω-ασιατικής Συνόδου, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αγορών προς την Ελλάδα, εκτιμώντας πως σύντομα οι συνθήκες θα ομαλοποιηθούν.
"Η Ελλάδα έχει εξηγήσει πως δεν χρειάζεται νέο δάνειο. Ίσως όμως να χρειαστεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή για να προστατευθεί έναντι των αγορών", σχολιάζει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο κ. Σαμαράς.
Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια του δημοσιεύματος, ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να στοχεύει στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στα τέλη του 2014, 18 μήνες νωρίτερα από τότε που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
Οι φόβοι για την Ελλάδα ενισχύονται και από τη διαρκή άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
"Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας, πριν από 2,5 χρόνια, ο Α. Σαμαράς βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση: Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η κυβέρνηση θα διαλυθεί και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές...", καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης