Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Markit: Ελπίδες για την ευρωζώνη γεννά η ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας - «Μεγάλος ασθενής» η Γαλλία

Markit: Ελπίδες για την ευρωζώνη γεννά η ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας - «Μεγάλος ασθενής» η Γαλλία
Tα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών
Ελπίδες για την ανάκαμψη της ευρωζώνης γεννούν τα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.
Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Ιούλιο στην ευρωζώνη, οι ανησυχίες παραμένουν για την ασθμαίνουσα γαλλική οικονομία.
Ο σύνθετος δείκτης PMI για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες τον Ιούλιο, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι μηνών του Ιουνίου και τις 52,8 μονάδες. Πρόκειται για υψηλά τριών μηνών, ενώ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και ανέμεναν τον δείκτη στις 52,8 μονάδες.
Όπως σημειώνει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών.
Ωστόσο σημείωσε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ στην ευρωζώνη με ρυθμό μόλις 0,4% τριμηνιαίως, δεν αρκεί για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας.
Ο Howard Archer, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Global Insight, δήλωσε στο CNBC ότι τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι θετικά και καλοδεχούμενα για την ευρωζώνη.
«Οι τρέχουσες γεωπολιτικές ανησυχίες αποτελούν ξεκάθαρα ρίσκο για την ανάκαμψη, ωστόσο τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύουν της ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, στο β΄εξάμηνο του 2014.
Ανησυχία για τη Γαλλία
Για άλλη μια φορά ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι η Γαλλία αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της ευρωζώνης.
Η συρρίκνωση συνεχίστηκε στον ιδιωτικό τομέα και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του PMI με τον σύνθετο δείκτη να παραμένει κάτω από τις 50 μονάδες, στις 49,4.
Τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί στις 48,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης