Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Το νέο αναπτυξιακό της μοντέλο σφυρηλατεί η Ελλάδα - Πρώτη αχτίδα φωτός ο τουρισμός

Guardian: Το νέο αναπτυξιακό της μοντέλο σφυρηλατεί η Ελλάδα - Πρώτη αχτίδα φωτός ο τουρισμός
"Ξεχάστε την κρίση - Πρόκειται για μια από τις καλύτερες χρονιές της Ελλάδας"
Το νέο αναπτυξιακό της μοντέλο σφυρηλατεί η Ελλάδα, με οδηγό της ανάκαμψης τον κλάδο του τουρισμού.
Σε εκτενές αφιέρωμα της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, η βρετανική Guardian αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ποντάρει σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τον τουρισμό, προκειμένου να επιστρέψει στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
Μετά από έξι διαδοχικά έτη ύφεσης, η υπερχρεωμένη Ελλάδα αναμένει φέτος το καλοκαίρι εισροές τουριστών σε επίπεδα ρεκόρ! Το ελληνικό καλοκαίρι έχει μέσα του κάτι το... τελετουργικό και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας, οι νέες αφίξεις είναι ένα θέαμα εξαιρετικά θετικό. Καθώς μπήκαμε στον Ιούλιο, η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα έσοδα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν ήδη πάρει την ανιούσα.
"Ξεχάστε την κρίση! Πρόκειται για μια από τις καλύτερες χρονιές της Ελλάδας", σημειώνουν οι τουριστικοί πράκτορες.
"Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η υπερχρεωμένη Ελλάδα επιστρέφει" αναφέρει η Guardian, αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία του ελληνικού τουρισμού.
Η ανάκαμψη του τουρισμού αποτελεί την πρώτη αχτίδα φωτός σε ένα κράτος που κόντεψε να... βγει αγνώριστο από το βάρος και τις συνέπειες της αυστηρής λιτότητας.
Άλλωστε δεν είναι ψέμα πως σαν καταστροφική καταιγίδα, η ευρωπαϊκή κρίση σάρωσε τα ευρωπαϊκά κράτη, αφήνοντας μόνο απελπισία και συντρίμμια στο πέρασμά της...
Όπως προσθέτει η εφημερίδα, κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος δεν πέρασε, όσα πέρασε η Ελλάδα: Μειώσεις μισθών και συντάξεων έως και 40%, αύξηση φόρων και εκτόξευση ανεργίας σχεδόν στο 30%.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μόνο ένας στους τέσσερις Έλληνες πολίτες θα κατορθώσει φέτος να κάνει διακοπές. Ωστόσο στην Ελλάδα, ένας στους πέντε εργαζόμενους εξαρτάται άμεσα από τον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού.
"Πριν από λίγο καιρό η ανάκαμψη της Ελλάδας έμοιαζε απίθανη... Αλλά όχι πια... Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει", καταλήγει η Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης