Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's: Σήμα κινδύνου για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη - Η υψηλή ανεργία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην οικονομία

Standard & Poor's: Σήμα κινδύνου για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη - Η υψηλή ανεργία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην οικονομία
Οι άνεργοι απογοητεύονται και εν συνεχεία θεωρούν... βουνό την επιστροφή τους στην παραγωγικότητα
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζημιά που δύνανται να προκαλέσουν στην ευρωπαϊκή οικονομία τα υψηλά ποσοστά ανεργίας κρούει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
"H διάρκεια των υψηλών ποσοστών ανεργίας μπορεί να προκαλέσει μόνιμη και μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία", προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής της Standard & Poor's, Moritz Kraemer.
"Εάν ένας Ευρωπαίος πολίτης παραμείνει εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα αποδυναμωθούν μόνο οι ικανότητές του", τονίζει ο αξιωματούχος του οίκου.
Όπως προσθέτει, το πραγματικά δύσκολο στοιχείο στην όλη διαδικασία είναι το εξής: Οι άνεργοι απογοητεύονται και εν συνεχεία θεωρούν... βουνό την επιστροφή τους στην παραγωγικότητα.
"Η Ευρώπη χρειάζεται εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας...", εξηγεί ο Moritz Kraemer.
Τα σχόλια του κορυφαίου αξιωματούχου της S&P έχουν άμεση επιρροή στην Ελλάδα, τη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης