Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σαμαράς στη Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης» - Μήνυμα στους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος

Σαμαράς στη Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης» - Μήνυμα στους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων
Διέψευσε τα σενάρια περί ανάγκης της Ελλάδας για ένα νέο, τρίτο δάνειο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.
Ερωτηθείς για τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ περί χρηματοδοτικού κενού ύψους 12,5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, ο κ. Σαμαράς απάντησε χαρακτηριστικά πως «Δεν υπάρχει τέτοιο κενό. Το έχουμε ήδη καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα καλύψουμε το υπόλοιπο, χωρίς να λάβουμε νέο δάνειο».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση και επιστρέφει στην ανάπτυξη.
Τέλος δεν δίστασε να στείλει μήνυμα προς τους δανειστές, καλώντας τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη συζήτηση αναδιάρθρωσης του χρέους.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αλλά και οι δανειστές πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους: Να συζητήσουν για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τώρα που η Ελλάδα έχει παράξει πρωτογενές πλεόνασμα», εξήγησε ο πρωθυπουργός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης