Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Σε επίπεδα ρεκόρ οι εισροές ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη

Citigroup - Σε επίπεδα ρεκόρ οι εισροές ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη
Μεγάλο ποσοστό των ξένων κεφαλαίων αφορά αποκλειστικά τις χώρες της περιφέρειας
Eντυπωσιακές χαρακτηρίζει τις εισροές επενδυτικών κεφαλαίων, το τελευταίο διάστημα, στην Ευρωζώνη η Citigroup, σε νέα 20σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro Economics Weekly - A Great Rotation towards Eurozone Portfolio Assets?", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στην τρέχουσα συγκυρία στην Ευρωζώνη καταγράφονται εισροές κεφαλαίων σε επίπεδα ρεκόρ. Τα ξένα κεφάλαια προορίζονται τόσο για τις μετοχές, όσο και για την αγορά ομολόγων, ενώ εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αφορά αποκλειστικά τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Για αυτές τις εισροές - ρεκόρ υπάρχει εξήγηση. Οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά επικερδείς επενδύσεις τόσο τις ευρωπαϊκές μετοχές, όσο και τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Όσο η ανάκαμψη της Ευρωζώνης ανακάμπτει, τόσο αυξάνονται οι προοπτικές για υψηλές αποδόσεις από τα ευρωπαϊκά assets.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Citigroup, στην εν λόγω έκθεσή της, οι εισροές κεφαλαίων στην Ευρωζώνη τη δεδομένη στιγμή ανέρχονται στο εκπληκτικό ποσοστό του 1,5% έναντι του ΑΕΠ.
Σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, η εισροή ξένων κεφαλαίων κρίνεται σημαντική, δεδομένης της συνέχισης των προσπαθειών για απομόχλευση.
Πως όμως κυμαίνονται οι εισροές κεφαλαίων ανά χώρα;
Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, τα οποία επεξεργάστηκε η αμερικανική τράπεζα, οι μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων στην Ευρωζώνη εντοπίζονται στις εξής χώρες:
- Γαλλία
- Βέλγιο
- Ολλανδία
- Γερμανία
- Ελλάδα
- Ιταλία
- Ισπανία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης