Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT - Ενώ το «φάντασμα» της πτώχευσης απειλεί εκ νέου την Αργεντινή, μία σειρά «χρεοκοπημένων» κρατών επιστρέφει στις αγορές!

FT - Ενώ το «φάντασμα» της πτώχευσης απειλεί εκ νέου την Αργεντινή, μία σειρά «χρεοκοπημένων» κρατών επιστρέφει στις αγορές!
Ο  λόγος για το Εκουαδόρ, την Κύπρο και την... Ελλάδα!
Ενώ η Αργεντινή «βλέπει» το κόστος δανεισμού να εκτινάσσεται εκ νέου, Εκουαδόρ, Κύπρος και Ελλάδα επιστρέφουν θριαμβευτικά στις διεθνείς αγορές ομολόγων!
Στους παραπάνω παραλληλισμούς προβαίνουν οι Financial Times, λίγες μέρες μετά την εκκωφαντική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τους πιστωτές – hedge funds της Αργεντινής.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, λίγες ώρες μετά την άρνηση του αμερικανικού δικαστηρίου να κάνει δεκτή την έφεση της Αργεντινής έναντι των hedge funds, τα οποία αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην αναδιάρθρωση χρέους του 2005 και του 2010, μία σειρά «χρεοκοπημένων» χωρών αναζήτησε την επιτυχώς κεφάλαια στις διεθνείς αγορές.
Το Εκουαδόρ, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «τέρας» από τους διεθνείς πιστωτές και χρεοκόπησε το 2008, εξέδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 7,95%.
Την ίδια ώρα, η Κύπρος, η οποία προσέφυγε το 2013 στο διεθνή μηχανισμό στήριξης, άντλησε 750 εκ. ευρώ από 5ετές ομόλογο με επιτόκιο μόλις 4,85% , ενώ η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές δύο μήνες νωρίτερα, με παρεμφερές επιτόκιο.
Με τα spread της Αργεντινής να εκτοξεύονται εκ νέου, οι επενδυτές αποσύρουν την προτίμησή τους προς τη χώρα της λατινικής Αμερικής, καθιστώντας την απόπειρα επανόδου της χώρα αρκετά δύσκολη.
Άλλωστε, καταλήγουν οι Financial Times, το περιρρέον κλίμα στις αναδυόμενες αγορές - δεδομένης της κατάστασης σε Ουκρανία και Βενεζουέλα - δεν βοηθάει την προσπάθεια της Αργεντινής…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης