Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg - Kαθυστερεί η δόση για την Ελλάδα - Το Eurogroup αρνήθηκε την εκταμίευση στον Γκίκα Χαρδούβελη - Τα παράπονα των εταίρων...

Βloomberg - Kαθυστερεί η δόση για την Ελλάδα - Το Eurogroup αρνήθηκε την εκταμίευση στον Γκίκα Χαρδούβελη - Τα παράπονα των εταίρων...
Το θυελλώδες παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο
"Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα καθυστερεί ενώ ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών κάνει το ντεμπούτο του στο Eurogroup", σημειώνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, περιγράφοντας τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης βρέθηκε αντιμέτωπος με τα γνωστά παράπονα των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, γεγονός που καθυστερεί την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης δέχθηκε πιέσεις, κατά την πρώτη συνάντησή του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς, να ενταθεί ο φοροσπρακτικός μηχανισμός και να παταχθεί η διαφθορά.
"Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του Eurogroup της Πέμπτης; Οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα", σημειώνει το Bloomberg.
"Η δόση προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Michael Spindelegger.
"Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Πρέπει να την σεβαστούμε", τόνισε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
Στη συνέχεια το Bloomberg κάνει ειδική μνεία στις χθεσινές αιχμές του επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Olli Rehn, πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει...
"Ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο έκτος κατά σειρά Έλληνας υπουργός Οικονομικών από το ξέσπασμα της κρίσης, δήλωσε χθες πως τα 6 από τα 12 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου", καταλήγει το πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης