Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ernst & Young - «Κολλημένη» στην ύφεση η Ελλάδα και το 2014 - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -0,3% - Βελτιώνεται η ευρωπαϊκή οικονομία

Ernst & Young - «Κολλημένη» στην ύφεση η Ελλάδα και το 2014 - Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -0,3% - Βελτιώνεται η ευρωπαϊκή οικονομία
Στο +1,1% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014
Σαφή βελτίωση της οικονομίας αλλά και ουσιαστικές απειλές από το χαμηλό πληθωρισμό, διαπιστώνει η Ernst & Young για την Ευρωζώνη, σε νέα της έκθεση.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έπειτα από δύο συνεχόμενα έτη ύφεσης. Η οικονομία βάσει των εκτιμήσεων της EY, θα αναπτυχθεί κατά +1,1% το 2014 και κατά +1,5% το 2015. Παράλληλα, για την Ελλάδα, εκτιμά πως θα παραμείνει "κολλημένη' στην ύφεση, καθώς το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί το 2014 κατά -0,3%.
Η επιτάχυνση των ρυθμών ανάκαμψης οφείλονται στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην ανάπτυξη της εγχώριας κατανάλωσης. Ωστόσο, προειδοποιεί πως η συντελεσθείσα ανάπτυξη θα παραμείνει άνιση, μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
«Η πρόσφατη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη υποδεικνύεται πως η σταδιακή ανάκαμψη συνεχίζεται. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των χωρών παραμένουν» τονίζει χαρακτηριστικά.
«Όσες χώρες κατάφεραν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, δρέπουν τα παραγόμενα οφέλη» υπογραμμίζει.
Ωστόσο, η EY προειδοποιεί πως ο αδύναμος πληθωρισμός συνιστά απειλή για την Ευρωζώνη, καθώς επιδεινώνει το πρόβλημα της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης