Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT - Πραγματική ή… φούσκα η άνοδος των ελληνικών μετοχών - Που κρύβονται οι κίνδυνοι

FT - Πραγματική ή… φούσκα η άνοδος των ελληνικών μετοχών - Που κρύβονται οι κίνδυνοι
Αβάσιμη η άνοδος των ελληνικών μετοχών
Ραγδαία αναστροφή του επενδυτικού κλίματος… υπέρ της Ελλάδας, διαπιστώνουν οι Financial Times, οι οποίοι ωστόσο, εφιστούν την προσοχή, καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος της… φούσκας!
Ειδικότερα, η βρετανική εφημερίδα πλέκει το… εγκώμιο της Ελλάδας, τονίζοντας πως συνιστά πηγή… πληθώρας ευκαιριών για τους διεθνείς επενδυτές.
«Με την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη να αυξάνεται διαρκώς, οι επενδυτές επιστρέφουν μαζικά στην Ελλάδα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, επικαλείται ως παράδειγμα, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ κα τον ΟΠΑΠ, καθώς η χρηματιστηριακή τους πορεία τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εξαιρετική.
Όμως αφήνοντας υπόνοιες για… φούσκα, οι Financial Times προειδοποιούν πως η συγκεκριμένη «υπερθέρμανση» της ελληνικής αγοράς συνιστά πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές.
Άλλωστε, εξηγούν, και τα στοιχεία σ’ αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν. Παρά την απώλεια του 24% της εθνικής παραγωγής σε μόλις 4 χρόνια, η κατανάλωση εξακολουθεί να παραμένει υποτονική. Παράλληλα, ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι δίχως εργασία, ενώ η πολιτική αστάθεια αποτελεί καθημερινή συνέθεια.
Επομένως, όλα αυτά τα στοιχεία, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, εγείρουν ένα ζωτικό ερώτημα για τη μακροπρόθεσμη υγεία τόσο της χώρας όσο και της αγοράς. Οι επενδυτές θα πρέπει να μην παραπλανηθούν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και να εξετάσουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές.
Μάλιστα, για τους Financial Times, oι μετοχές των τραπεζών συνιστούν πηγή των μεγαλύτερων κινδύνων για τους εν δυνάμει επενδυτές, ενώ οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ διαθέτουν αρκετά στοιχεία, τα οποία παραπέμπουν σε… μετοχές – φούσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης