Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Έως 9,7 δισ. θα αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από το ΤLTRO της ΕΚΤ

Societe Generale - Έως 9,7 δισ. θα αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από το ΤLTRO της ΕΚΤ
Ισοδύναμο με το 7% των συνολικών χορηγήσεων πλην των στεγαστικών δανείων
Περί τα 9,7 δισ. ευρώ μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από το νέο πρόγραμμα ΤLTRO της ΕΚΤ (χαμηλότοκα δάνεια προς τις τράπεζες), σύμφωνα με τα στοιχεία της Societe Generale, η οποία υπολόγισε το 7% των συνολικών χορηγήσεων πλην των στεγαστικών δανείων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, η παροχή νέων, στοχευμένων, μακροπρόθεσμων δανείων (TLTRO) προς τις τράπεζες, ύψους 400 δισ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο, έχει στόχο να ενισχύσει τον δανεισμό προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδίως προς αυτές της περιφέρειας που ακόμη υποφέρουν από πιστωτική ασφυξία.
Το πρόγραμμα αυτό, που αποκαλείται «στοχευμένες συναλλαγές μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης» (targeted longer-term refinancing operations, TLTRO), θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να λάβουν σε πρώτη φάση – τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014 –, δάνεια 4ετούς διάρκειας που αντιστοιχούν στο 7% του υπολοίπου των δανείων τους στις 30 Απριλίου 2014 στον μη χρηματοπιστωτικό ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης, εξαιρουμένων των στεγαστικών δανείων στα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Societe Generale, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να δανειστούν περί τα 9,7 δισ. ευρώ, ήτοι το 7% των 139 δισ. ευρώ που είναι οι χορηγήσεις, πλην των στεγαστικών.
Αναλυτικά ο πίνακας για κάθε χώρα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης