Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

La Repubblica - Φάρος… μες το σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ! - Η κυβέρνηση επέζησε χάρη στο ΠΑΣΟΚ - Άντεξε η Χρυσή Αυγή

La Repubblica - Φάρος… μες το σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ! - Η κυβέρνηση επέζησε χάρη στο ΠΑΣΟΚ - Άντεξε η Χρυσή Αυγή
Δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στον ιταλικό Τύπο
Άκρως εγκωμιαστικά είναι τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της «καθαρής» εκλογικής νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, η «La Repubblica» επισημαίνει πως «η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική».
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, τονίζει πως πετυχαίνει ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα, το 8,1%» και, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία που επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».
Παράλληλα, η «La Stampa» υπερθεματίζει πως «για πρώτη φορά, η αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας. Δεν καταφέρνει, όμως, να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση».
Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, εκτιμά πως «παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να ξεπεράσει το 9%».
Τέλος, η «Il Messazzero» διατείνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία». Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος επισημαίνει πως «η δέσμευση του κόμματός του είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία». «Στην Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης