Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Bασικός καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2015 ο κλάδος των εξαγωγών - Ανακτάται η ανταγωνιστικότητα

Citigroup - Bασικός καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2015 ο κλάδος των εξαγωγών - Ανακτάται η ανταγωνιστικότητα
Η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει ακόμη περάσει στον κλάδο των εξαγωγών
Σημαντική χαρακτηρίζει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, λόγω της μείωσης του εργατικού κόστους, η Citigroup, πραγματοποιώντας μια ακόμη αποτίμηση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας.
"Η μέχρι στιγμής ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντική", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στη νέα, σημερινή έκθεσή τους, που φέρει τον τίτλο "BuBa’s Weidmann Dampens Hopes of ABS Purchases".
Σύμφωνα όμως με τη Citigroup, η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει ακόμη περάσει στον κλάδο των εξαγωγών, έναν νευραλγικό κλάδο για την ελληνική οικονομία.
Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα προβλέπει πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει... "Η ανάκαμψη των εξαγωγών θα ισχυροποιηθεί και θα αποτελέσει τον βασικό καταλύτη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2015", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup.
Yπενθυμίζεται εδώ πως η αμερικανική τράπεζα παραμένει πιστή στην πρόβλεψή της πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση το 2014 και όχι ανάπτυξη όπως εκτιμά η πλειονότητα των αναλυτών.
Η Citigroup δηλώνει - εδώ και αρκετό καιρό - βέβαιη πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015, δηλαδή σε έναν χρόνο και όχι φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης