Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Πιθανή η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης - Στο -0,8% η ύφεση το 2014

Citigroup - Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ - Πιθανή η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης - Στο -0,8% η ύφεση το 2014
Σε ύφεση και το 2014 η Ελλάδα, επιμένει η αμερικανική τράπεζα
Αμετακίνητη στη θέση της πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, αλλά σε έναν χρόνο από τώρα, το 2015, παραμένει η Citigroup.
"Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση φέτος. Η επιστροφή στην ανάπτυξη θα πρέπει να αναμένεται το 2015", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στο τελευταίο "Global Economic Outlook" που συνέταξε.

Αναλυτικότερα, οι προβλέψεις της Citigroup για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας έχουν ως εξής:
ΑΕΠ
- Ύφεση -0,8% το 2014
- Ανάπτυξη +1,2% το 2015

Πληθωρισμός
- Στο -1,6% το 2014
- Στο -1,7% το 2015

Ανεργία
- Στο 26,4% το 2014
- Στο 25,6% το 2015

Στη νέα ανάλυσή της η Citigroup χαρακτηρίζει θετική την τόνωση του νευραλγικού - για την ελληνική οικονομία - κλάδου του τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για πρώιμες ενδείξεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για αδύναμα μηνύματα από το σκέλος των εξαγωγών, γεγονός που, όπως εξηγεί, βάζει φρένο στα σχέδια των επιχείρησεων για τόνωση της ρευστότητας.

Στα ύψη ο πολιτικός κίνδυνος
Η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για ενδεχόμενη κλιμάκωση του πολιτικού κινδύνου στην Ελλάδα, ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών της Κυριακής 25 Μαΐου.
Ο πολιτικός κίνδυνος θα προκύψει, όπως εξηγεί η Citigroup, από ενδεχόμενη ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, γεγονός που θα επιφέρει αυτόματα νέο γύρο πολιτικής αστάθειας στη χώρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.
"Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ένα προβάδισμα 5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Ένα προβάδισμα 5% είναι ικανό να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κλιμάκωση της προσπάθειας για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης συνασπισμού", προειδοποιεί η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης