Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Yψηλή η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της EE

Citigroup - Yψηλή η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της EE
Πως αποτιμά τα στοιχεία για το ELA Απριλίου η αμερικανική τράπεζα
Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Citigroup τη σταδιακή μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της Τραπέζης της Ελλάδος.
"Οι ελληνικές τράπεζες μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από τη ρευστότητα της ΤτΕ", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα 9σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "ECB Considers “Package of Measures” for June", με αφορμή τα επίσημα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η σταδιακή μείωση της εξάρτησης αντανακλά τη σημαντική αναδιάρθρωση που έχει σημειωθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προκειμένου οι τράπεζες να θωρακιστούν έναντι της κρίσης.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία σε διεθνές επίπεδο, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών παραμένει ακόμη υψηλή.
Όπως ήδη ανέφερε από χθες το www.bankingnews.gr, στα 3,12 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ELA, η ρευστότητα που παρέχει η ΤτΕ στις ελληνικές τράπεζες, τον Απρίλιο του 2014, έναντι 2,88 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Σε ό,τι αφορά την εξάρτηση από την ΕΚΤ, ανήλθε στα 58,8 δισ. ευρώ, από 57,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Συνολικά ΕΚΤ και ELA αγγίζουν τα 61,92 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης