Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών εν μέσω απειλών Erdogan - Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών

Ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών εν μέσω απειλών Erdogan - Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα (22/2/2002) ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε μια περίοδο κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας και απειλών περί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα στρατιωτικοποιημένα νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/2/2022) στην Αθήνα, ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.
Η ελληνική πλευρά δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες για κάποια σημαντική εξέλιξη, δεδομένης και της στάσης που έχει τηρήσει η Άγκυρα και στις προηγούμενες επαφές. Κι αυτό διότι, η Τουρκία θέτει μετ’ επιτάσεως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τη μειονότητα στη Θράκη (η Τουρκία θεωρεί ότι καταπιέζονται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας), την τρομοκρατία, δηλαδή τη διαφυγή γκιουλενιστών στην Ελλάδα, αλλά και την αποστρατωτικοποίηση ελληνικών νησιών. Πρόκειται για ζητήματα που απορρίπτει η Αθήνα διαμηνύοντας ότι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα).

Η συνάντηση Φραγκογιάννη με Onal

Του 64ου γύρου διερευνητικών επαφών (ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00) προηγήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Sedat Onal, στην Αθήνα.
Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα θέματα και ειδικότερα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας Invest in Turkey, στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της covid-19, στην πρόοδο της Κοινής Επιτροπής για τον Τουρισμό καθώς και στην επανενεργοποίηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης