Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες προκλήσεις από Akar: Επεκτατικές βλέψεις από Έλληνες πολιτικούς - Άδικος κόπος η αγάπη για τα εξοπλιστικά

Νέες προκλήσεις από Akar: Επεκτατικές βλέψεις από Έλληνες πολιτικούς - Άδικος κόπος η αγάπη για τα εξοπλιστικά

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έκρυψε την ενόχληση του για το ότι η ελληνική πλευρά αναδεικνύει τις τουρκικές προκλήσεις σε επίπεδα ΝΑΤΟ και ΕΕ

Σχετικά Άρθρα

Στην τακτική των προκλήσεων επιμένει η Τουρκία με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Hulusi Akar, να κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες, όπως επίσης και για το γεγονός ότι αναδεικνύει τις τουρκικές προκλήσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Μάλιστα, για ακόμα μία φορά, η Άγκυρα εξέφρασε την ενόχληση της για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας ενώ δεν έκρυψε το... ενδιαφέρον της για τα οικονομικά του ελληνικού λαού.

Οι… προβοκατόρικες ενέργειες της Ελλάδας

Πιο αναλυτικά, ο Akar ανέφερε ότι με προβοκατόρικες ενέργειες η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εφαρμόζει επιλεκτικά τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.
«Έχουμε τις διαφορές μας, είναι αλήθεια, αλλά λέμε να μαζευτούμε και να τις συζητήσουμε. Στόχος μας είναι τα μέρη να επωφεληθούν από τα πλούτη της περιοχής με ειρήνη και σταθερότητα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
Πόσες φορές το έχουμε πει αυτό. Λέμε ας μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Παρά τις καλές μας προθέσεις, δυστυχώς συνεχίζουν να επιδίδονται σε προκλητικές και κλιμακούμενες ενέργειες και ρητορική αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας. Έχουμε διεθνές δίκαιο και διμερείς συμφωνίες. Δεν μπορούν να αγνοούν τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη Συνθήκη των Παρισίων. Να εφαρμόζουν τα άρθρα των συμφωνιών που θέλουν, δεν θα εφαρμόσουν αυτά που δεν θέλουν. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν επεκτακτικές βλέψεις στις ομιλίες τους, χωρίς να τους κατονομάσει, ενώ υποστήριξε ότι προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα εις βάρος της Τουρκίας.
Παράλληλα, σχολίασε ότι η Ελλάδα δείχνει μια... αγάπη για τα όπλα και ότι προσπαθεί να επιδιώξει κάποιες συμμαχίες. «Είπαμε ότι αυτές είναι μάταιες προσπάθειες. Η σπατάλη των οικονομικών πόρων του ελληνικού λαού για την αγάπη στα όπλα, ενώ υπάρχουν τόσα οικονομικά προβλήματα, πρωτίστως και κυρίως, ενοχλεί τον ελληνικό λαό και αυξάνει το βάρος» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή για κανέναν»

Τονίζοντας ότι η Τουρκία σέβεται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων της, ιδιαίτερα της Ελλάδας, ο Akar είπε: «Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος με τη γεωγραφία, τον πληθυσμό, τον στρατό, την οικονομία, την ιστορία και τις αξίες της. Αλλά η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Αυτό πρέπει να το δούμε και να το γνωρίζουμε.
Η Τουρκία προσπαθεί να είναι ο εγγυητής τόσο της περιφερειακής όσο και της παγκόσμιας ειρήνης και τη σταθερότητα ή να συμβάλει στην παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη. Αυτή είναι η κατάστασή μας. Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι».

Βέλη κατά ΕΕ

Την ίδια στιγμή, ο Akar εμφανίστηκε ενοχλημένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναδεικνύει τις τουρκικές προκλήσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάνοντας λόγο για «μεγάλο λάθος».
Όπως είπε «είναι κρίμα που ορισμένοι από τους Ευρωπαίους φίλους μας, οι φίλοι μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ το αντιλαμβάνονται έτσι. Δεν πρέπει να παίρνουν θέση. Δυστυχώς, ορισμένα από τα μέλη της ΕΕ, ειδικά στα τουρκοελληνικά ζητήματα, είναι προκατειλημμένα, μονόπλευρα και τυφλά φιλοελληνικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης