Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Εάν κλείσει η συμφωνία στις 22/5 μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017

Σταθάκης: Εάν κλείσει η συμφωνία στις 22/5 μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017
Δεν θα αυξηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι εγγυημένο υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την εκτίμηση πως εάν κλείσει η συμφωνία στις 22/5, η Ελλάδα μπορεί να βγει δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και να μετρήσει δυνάμεις διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
«Δεν θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτό είναι εγγυημένο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Σταθάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τα οικονομικά προβλήματα και τη χαμηλή αξιολόγηση της ΔΕΗ από διεθνείς οίκους, απάντησε ότι «παραλάβαμε μια ΔΕΗ υπερδανεισμένη» και ότι «δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα».
Ο κ.Σταθάκης είπε σε συμφωνία με τους δανειστές γίνεται προσπάθεια να αποπληρωθούν, το 2022, που ισχυρίζεται η ΔΕΗ ότι έχει απέναντί της το Δημόσιο, οι οφειλές για ΥΚΩ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ και να εξομαλυνθεί το πρόβλημα.
«Η ΔΕΗ θα είναι ο βασικός ενεργειακός πυλώνας στη χώρα με άνω του 50% παραγωγής και το σχετικό μερίδιο αγοράς» είπε ο κ.Σταθάκης, τονίζοντας ότι θα πωληθεί το 40% των λιγνιτικών μονάδων και ότι δεν θα πωληθούν τα υδροηλεκτρικά.
Όσον αφορά το πλεόνασμα ο κΣταθάκης είπε ότι «δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι το να επιτυγχάνεται πλεόνασμα 3,5% είναι εύκολη άσκηση».
«Εντούτοις θα πρέπει να έχουμε και αίσθηση των θετικών της άσκησης αυτής και το ότι έχουμε μια συμφωνία που τείνει να κλείσει.
Η χώρα αποκτά μια τάση να μπορεί να δανειστεί» είπε ο κ. Σταθάκης, επισημαίνοντας ότι «έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης το αν θα βγει στις αγορές».
«Πιστεύουμε ότι μετά τις 22 Μαΐου θα μπει ο αριθμός 4 μπροστά στο επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου οπότε μετά είναι εύκολο να βγεις μέσα στο 2017 στις αγορές και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου» είπε ο υπουργός, τονίζοντας σχετικά με το χρέος ότι «η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη με την περιγραφή των μέτρων και την εφαρμογή τους μετά τη λήξη του προγράμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης