Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλήματα στη μετοχή της Nike βραχυπρόθεσμα προβλέπουν οικονομικούς αναλυτές

tags :
Προβλήματα στη μετοχή της Nike βραχυπρόθεσμα προβλέπουν οικονομικούς αναλυτές
Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τα κέρδη του πρώτου 3μηνου του 2017 αργότερα αυτό το μήνα, που αναμένονται αρκετά «πεσμένα»
Η Nike, που κάποτε θεωρούταν ένα εμπορικό brand που θα μπορούσε να αντέξει τον έντονο ανταγωνισμό, είναι τώρα μια επένδυση που πρέπει να αποφεύγεται.
Αυτό είναι το μήνυμα από τον David Seaburg, επικεφαλής πωλήσεων της Cowen & Co.
"Νομίζω ότι η Nike είναι κάτω από το μικροσκόπιο, και προφανώς βλέπουμε τι συμβαίνει με τις πωλήσεις στο εμπόριο λιανικής.
Η Nike ήταν ισχυρή για μια μεγάλη χρονική περίοδο, με ένα ισχυρό εμπορικό brand, αλλά πλέον ο ανταγωνισμός είναι έντονος και νομίζω ότι η Adidas πρόκειται να την ξεπεράσει ", δήλωσε ο Seaburg τη Δευτέρα στο CNBC.
"Είναι μία εξαιρετική μετοχή και νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα φτιάξουν τα πράγματα. Όμως βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα" πρόσθεσε.
Επιπλέον, η Adidas φαίνεται να παίρνει μερίδιο αγοράς από τη Nike στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ο Seaburg, προβλέποντας ότι οι μετοχές της Nike θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν μέχρι το εύρος των 47 έως 48 δολαρίων, υποδηλώνοντας μία υποχώρηση της τάξης του 9% με 11% από τα σημερινά επίπεδα.
Η Adidas σημείωσε μία αύξηση λίγο περισσότερο από 5% το 2017, με το ποσοστό της Nike να ανέρχεται σε σχεδόν 4% την ίδια στιγμή.
«Δεν θα επένδυα σε αυτήν», είπε για τη Nike, αλλά πρόσθεσε:
«Δεν είναι ένα όνομα που λέω ότι πρέπει να κινηθεί κάποιος επιθετικά.
Ακόμα, είπε, η Adidas είναι καλύτερη επιλογή από τη Nike.
Από την άλλη πλευρά, ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Washington Crossing Advisors, Chad Morganlander, μόλις αγόρασε μετοχές της Nike, καθώς βλέπει μακροπρόθεσμα δυνατότητα ανάπτυξης.
Η εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει ένα αδύναμο πρώτο 3μηνο 2017 όταν παρουσιάσει τα κέρδη αργότερα αυτό το μήνα, αλλά πιστεύει ότι είναι πολύ κοντόφθαλμο.
"Η βασική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης θα είναι οι αναδυόμενες αγορές", δήλωσε ο Morganlander, προσθέτοντας ότι βλέπει ουσιαστική δυνατότητα ανάπτυξης στη Nike μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.
Ο Morganlander πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι "σχεδόν απαλλαγμένη από χρέη" και οι επενδυτές αναμένουν να δουν ένα αυξανόμενο μέρισμα μακροπρόθεσμα.
Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, δίνουν στη Nike έναν στόχο τιμών 60,91 δολαρίων.
Η Nike θα παρουσιάσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2017στις 29 Ιουνίου και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κέρδη 50 σεντ του δολαρίου ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης