Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω της κρίσης στο Κατάρ - Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω της κρίσης στο Κατάρ - Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις
Ο δείκτης QE στο Χρηματιστήριο της Ντόχα του Κατάρ υποχωρούσε 2,5% στις 8.976 μονάδες
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης στον Κόλπο.
Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,95% στις 19.979,90 μονάδες.
Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,84% και έκλεισε στις 1.596,44 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωνε οριακή πτώση 0,03% στις 3.090 μονάδες.
O δείκτης Asia Dow σημείωνε πτώση 0,16% στις 3.344 μονάδες.
Ο δείκτης QE στο Χρηματιστήριο της Ντόχα του Κατάρ υποχωρούσε 2,5% στις 8.976 μονάδες.
Χθες οι μετοχές του Κατάρ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, με το χρηματιστήριο να σημειώνει πτώση που ξεπέρασε το 7%.
Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (6/6) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά την προηγούμενη συνεδρία, στον απόηχο της κρίσης που ξέσπασε στον Κόλπο, με τον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ από ορισμένες χώρες της περιοχής.
Το Brent ενισχύεται κατά +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 49,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 47,47 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη χθεσινή συνεδρία, το πετρέλαιο απώλεσε σχεδόν 2% της τιμής του, καθώς η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισαν τη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με το Κατάρ, κατηγρώντας το ότι στηρίζει την τρομοκρατία στην περιοχή.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στο ζήτημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν την αύξηση της παραγωγής τους, παρά την πτώση των τιμών.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία έθεσε σε λειτουργία ακόμα περισσότερα γεωτρύπανα, γεγονός που σηματοδοτεί την 20η συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης