Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το αίτημα πτώχευσης κατά της Folli Follie, η αναβολή και η συνάντηση με τον αντίδικο

tags :
Το αίτημα  πτώχευσης κατά της Folli  Follie, η αναβολή και η συνάντηση με τον αντίδικο
Τις εξελίξεις επί της ουσίας τις καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό, οι δύο ομολογιούχοι που κατέθεσαν την αίτηση Πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Εξήντα δύο ημέρες απομένουν στους ομολογιούχους της Folli - Follie  για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την υλοποίηση του σχεδίου σωτηρίας μέσα από το άρθρο 106 δ του Πτωχευτικού Κώδικα.
Τις εξελίξεις επί της ουσίας τις καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό, οι δύο ομολογιούχοι που κατέθεσαν την αίτηση Πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το αίτημα το οποίο ήταν να συζητηθεί  χθες αναβλήθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Folli Follie  καθώς απουσίαζε ο βασικός δικηγόρος της εταιρείας.
Η έδρα του δικαστηρίου όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης του αιτήματος  της  πτώχευσης την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.
Οι δικηγόροι των αιτούντων ζητούσαν μια πιο κοντινή ημερομηνία αλλά η πρόεδρος της έδρας δεν ήταν σε θέση να  τους ικανοποιήσει το αίτημα τους.
Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της  Folli – Follie  κ. Αβραάμ Γούναρης όπως και ο ένας εκ των δύο ομολογιούχων, οι οποίοι είχαν μια σύντομη συνάντηση.
Οι δύο ομολογιούχοι κατέχουν αθροιστικά ομόλογα αξίας 1,5 εκ. ευρώ εκ των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg S.A.) και ομόλογα ποσού 2,5 εκ. CHF εκ των Εγγυημένων Ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II S.A.), μόλις το  0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.
Η διοίκηση της Folli - Follie εκτιμά ότι η αίτηση πτώχευσης λειτουργεί θετικά υπέρ των διαπραγματεύσεων καθώς στον ορίζοντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ενώ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Το σχέδιο σωτηρίας της εταιρείας στηρίζεται αποκλειστικά στη συμφωνία με τους ομολογιούχους  για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η κατάθεση αιτήματος για την ένταξη της εταιρείας στο Πτωχευτικό Κώδικά και στο άρθρο 106 δ) με την προοπτική η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί να μην έχει τα βάρη και τις υποχρεώσεις του παρελθόντος.
Το αίτημα για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106 δ) απαιτεί τη συγκατάθεση του 60% των ομολογιούχων ενώ σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχο αίτημα.
Το βασικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης της εταιρείας με τους ομολογιούχους είναι το ποσοστό που θα κατέχουν στη νέα εταιρεία και το ύψος των χρημάτων που θα λάβουν τα επόμενα χρόνια. 
Ωστόσο το μεγάλο επιχείρημα της διοίκησης  προς του ομολογιούχους  είναι ότι παραμένει όρθια μετά το σκάνδαλο μεγατόνων που έσκασε το Μάρτιο του 2018.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης