Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άτονο το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Ακυρώθηκε η συνάντηση με Trump, χαμηλά ο πήχης με Erdogan και τα παράδοξα με Zaev

tags :
Άτονο το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Ακυρώθηκε η συνάντηση με Trump, χαμηλά ο πήχης με Erdogan και τα παράδοξα με Zaev
Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο Trump.... λόγω έρευνας που διεξάγουν οι δημοκρατικοί κατά του Trump
Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν πήγε καλά, καθώς χαρακτηρίζεται ως άχρωμη μετριότητα για τους εξής λόγους:
1)Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο Trump.
Οι δημοκρατικοί θα διεξάγουν έρευνα με προοπτική πρόταση μομφής στον αμερικανό Πρόεδρο για την Ουκρανία – πιθανόν το σχέδιο τους θα αποτύχει – και η εξέλιξη αυτή άλλαξε το πρόγραμμα του Trump.
Λόγω αυτού του λόγου ακυρώθηκε η συνάντηση Trump με Μητσοτάκη μια συνάντηση που ούτως ή άλλως οι προσδοκίες ήταν χαμηλές.
Μια 15λεπτη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα θα είχε.
2)Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνάντηση Μητσοτάκη με Zaev τον Πρόεδρο των Σκοπίων που λόγω της ελληνικής ανευθυνότητας από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ονομάστηκαν Βόρεια Μακεδονία.
Ο Μητσοτάκης δήλωσε στον Zaev ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών… και τόνισε ότι πρέπει η συμφωνία να επισπευστεί ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις.
Δεν είναι λίγο παράξενο που ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε την συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα… ζητάει από τον Zaev να επισπεύσει την συμφωνία που ο ίδιος δεν θα ψήφιζε;
Ο Μητσοτάκης απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία με τα Σκόπια που υπέγραψε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού – το 78% ήταν αντίθετο – λειτουργεί με την πολιτική στρατηγική του ναι μεν αλλά…
Δεν αποτελεί σοβαρή πολιτική προσέγγιση, καταψηφίζει η ΝΔ την συμφωνία των Πρεσπών αλλά επειδή κυρώθηκε… τώρα ζητάει να επισπευστούν οι πτυχές της συμφωνίας.
Είναι παραδοξολογία.
3)Εν τω μεταξύ χαμηλά κινείται και ο πήχης των προσδοκιών για την συνάντηση με τον Erdogan τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος προκαλεί σε δύο μέτωπα, το μεταναστευτικό και τις εξορύξεις σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο στις παρυφές του Αιγαίου.
Η Τουρκία έχει επιδείξει επικίνδυνα αλαζονική στάση αλλά κατάφερε εκμεταλλευόμενη τους μετανάστες – που έχουν μετεξελιχθεί σε λαθρομετανάστες – να ασκεί πίεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Με τους λαθρομετανάστες η Τουρκία έχει καταφέρει μερικώς να βάλει πόδι στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και ευθέως και προκλητικά να μιλάει για συνδιαχείριση των κοιτασμάτων.
Ο Erdogan για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Τουρκία έχει καταστεί προκλητικός αλλά όχι επικίνδυνος…οι τούρκοι εμφανίζονται σκληροί στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν είναι έτοιμοι για κλιμάκωση της έντασης παρά τις κατά καιρούς προκλητικές ενέργειες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης