Τελευταία Νέα
Διεθνή

Diaz (Αντιπρόεδρος Ισπανίας): Η Eurovision είναι πλυντήριο που ξεπλένει τη γενοκτονία και τα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ

Diaz (Αντιπρόεδρος Ισπανίας): Η Eurovision είναι πλυντήριο που ξεπλένει τη γενοκτονία και τα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ
Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης καταγγέλλει τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού
Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Yolanda Diaz επέκρινε τους διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ότι «ξεπλένουν τη γενοκτονία του Ισραήλ» στη Γάζα, καθώς επέτρεψαν στη χώρα να συμμετάσχει, παρά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου της χώρας κατά των Παλαιστινίων.
Η Diaz κατήγγειλε τον διαγωνισμό με μια ανάρτηση στο X.
«Η Eurovision  πρέπει είναι χαρά, ειρήνη και ποικιλομορφία.
Δεν είναι μια βιτρίνα για να ξεπλύνει τη γενοκτονία του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, που είναι θάνατος, καταστροφή και μίσος», είπε.
Η Diaz, επίσης υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ είναι ασυμβίβαστο με τις αξίες που προωθούνται από τον διαγωνισμό και δεν πρέπει να συμμετέχει».
Η Diaz είναι η επικεφαλής του αριστερού κόμματος Sumar, του μικρότερου εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν το Ισραήλ έδωσε εντολή εκκένωσης σε 100.000 ανθρώπους στη Rafah, χαρακτήρισε την κίνηση «προοίμιο μιας άλλης σφαγής» και κάλεσε την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα να «κάνουν πολύ περισσότερα» για να τερματιστεί η βία του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.
Στην Ισπανία, η οργάνωση Σοσιαλιστική Νεολαία  καλεί οποιονδήποτε παρακολουθεί τη Eurovision να κλείσει τις τηλεοράσεις τους όταν η ισραηλινή τραγουδίστια Eden Golan ανέβει στη σκηνή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης