Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πολυτιμότερο asset που έχει η Ρωσία – Θανάσιμο και αστραπιαίο το Su 35S χτυπά 30 στόχους ταυτόχρονα

Το πολυτιμότερο asset που έχει η Ρωσία –  Θανάσιμο και αστραπιαίο το Su 35S  χτυπά 30 στόχους ταυτόχρονα
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35S
Το Su-35S είναι ό,τι αρτιότερο έχουν να παρουσιάσουν οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.
Είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα που επιτρέπουν στο μαχητικό γενιάς 4++ με στοιχεία 5ης να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά με άλλα πολεμικά αεροσκάφη κατά την επίλυση διαφόρων αποστολών μάχης.
Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παρέλαβαν μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35S αφού τα μαχητικά αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις δοκιμές εδάφους και πτήσης σε εργοστάσιο αεροσκαφών στην Άπω Ανατολή.
Το Su-35S είναι ένα προηγμένο μαχητικό πολλαπλών ρόλων και υπερ-ελιγμών σχεδιασμένο και εξοπλισμένο για να καταστρέφει τόσο εχθρικά αεροσκάφη όσο και επίγειες δυνάμεις.
Η γενιά 4+ συνήθως σημαίνει αναβαθμισμένο οπλισμό, αερο- ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ραντάρ ενώ το 4++ υποδηλώνει την ενσωμάτωση όπλων και συστημάτων που θα μπορούσαν να βρεθούν σε ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς.
Κατασκευασμένο από το Γραφείο Σχεδίασης Sukhoi, το μονοθέσιο Su-35S είναι ένας εκσυγχρονισμός του T-10 – της βάσης πάνω στην οποία κατασκευάστηκε το παντός καιρού υπερηχητικό βαρύ μαχητικό πολλαπλών ρόλων 4ης γενιάς.
Το Su-35S πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2008 και εισήχθη στον ρωσικό στρατό το 2014.

sub_1.jpg
Πλήττει 30 στόχους ταυτόχρονα

Διαθέτει ραντάρ με εμβέλεια άνω των 400 χιλιομέτρων και μέγιστη γωνία εκτροπής έως 120 μοίρες, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.
Έχει επίσης δύο πρόσθετες δεξαμενές καυσίμων που αυξάνουν τη μέγιστη εμβέλεια του αεροσκάφους από τα 3.600 χιλιόμετρα στα 4.500
Το αεροσκάφος, το οποίο έχει τελική ταχύτητα έως και 2.500 χιλιόμετρα την ώρα, διαθέτει έναν ενσωματωμένο υπολογιστή που επιτρέπει στο μαχητικό να ανιχνεύει και να στοχεύει έως και τέσσερις επίγειους ή 30 εναέριους στόχους και να εμπλέκεται μεταξύ δύο και οκτώ στόχων ταυτόχρονα, ανάλογα με τον πύραυλο που χρησιμοποιείται.
Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα πυραύλων αέρος-αέρος μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
su3.JPG

Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με πυραύλους αέρος-εδάφους και κατά πλοίων αλλά και βόμβες ακριβείας - καθοδήγησης και μη - επιτρέποντας στο Su-35S να επιτίθεται σε ναυτικούς και επίγειους στόχους.
Το αεροπλάνο ξεπερνά τα δυτικά του ανάλογα, όπως το Eurofighter Typhoon και το αμερικανικής κατασκευής F-16C Block 50/52 όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα σε ύψος (M2,25 έναντι M2 και στις δύο περιπτώσεις).
Το αμερικανικό περιοδικό National Interest χαρακτήρισε το Su-35S, ως ένα «πραγματικά γρήγορο και επικίνδυνο μαχητικό».

su_putin.JPG
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος «αποδείχθηκε ότι είναι πολύ ικανός εχθρός των σημερινών αμερικανικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των F-15 Eagle, F/A-18 Super Hornet, ακόμη και F-35 Lightning II».

Παραγωγή ρεκόρ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας United Aircraft Corporation, Yury Slyusar,
δήλωσε σχετικά με τη δουλειά που έχει γίνει για τη συνέχιση των παραδόσεων του Su35S: «Το εργοστάσιο στο Komsomolsk-on-Amur έφτασε σε εντυπωσιακό ρυθμό παραγωγής φέτος. Είναι η δεύτερη παρτίδα πολεμικών αεροσκαφών που παραδίδεται στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις. Το εργοστάσιο εκπληρώνει τις δεσμεύσεις για τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών και εργάζεται για τη δημιουργία νέων παρτίδων σειριακών αεροσκαφών Su-35 και Su-57».
Το εργοστάσιο Komsomolsk-on-Amur έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή τόσο των μαχητικών Su-57 όσο και των Su-35.
Από τον πρώτο τύπο αεροσκάφους παραδόθηκαν 12 αεροσκάφη το 2023, από μόλις έξι το προηγούμενο έτος, με τον αριθμό αυτό να φτάνει τα 20. το 2024 επιτρέποντας στην Πολεμική Αεροπορία να σχηματίσει το πρώτο της πλήρες σύνταγμα
Αναμένεται ότι καθώς το Su-57 συνεχίζει να επεκτείνεται, το Su-35 θα καταργηθεί σταδιακά από την παραγωγή τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η συντριπτική πλειονότητα των μαχητικών που παρήχθησαν στις εγκαταστάσεις τα δέκα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης εξήχθη κυρίως στην Κίνα, λόγω της οικονομικής αποσύνθεσης στην ίδια τη Ρωσία τη δεκαετία του 1990 και της απότομης συρρίκνωσης του στόλου μαχητικών σε ένα κλάσμα του μεγέθους της σοβιετικής εποχής.
Η παραγωγή από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις εξαγωγές του Su-30MK2, η ανάπτυξη του οποίου είχε χρηματοδοτηθεί από κινεζικές παραγγελίες, σε άλλους πελάτες, όπως το Βιετνάμ, η Ουγκάντα, η Βενεζουέλα και η Ινδονησία.
sud.jpeg
Τα Su-35 διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στις επιχειρήσεις αέρος-αέρος στον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο από τον Φεβρουάριο του 2022 και κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες.
Μια από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες του να σημειώθηκε στις πρώτες ημέρες του πολέμου, στις 5 Μαρτίου 2022, όταν κατέρριψε τέσσερα από τα Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην πόλη Zhytomir.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης