Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Αρκαλοχώρι ο Ανδρουλάκης: Ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας της κυβέρνησης

Στο Αρκαλοχώρι ο Ανδρουλάκης: Ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας της κυβέρνησης
«Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε ο N. Ανδρουλάκης
«Δυστυχώς, η ΝΔ περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα και για όλα η απάντηση είναι 41%. Είθε ο ελληνικός λαός να τους δώσει ένα καθαρό μήνυμα. Ως εδώ στην παρέλαση αλαζονείας και αδιαφορίας που έχει η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, από το Αρκαλοχώρι της Κρήτης.
Με φόντο τις ευρωεκλογές τον επόμενο μήνα ανέφερε ότι «η 9η Ιουνίου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ο ελληνικός λαός ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για το μέγεθος της ακρίβειας, την κατάρρευση του ΕΣΥ, για την υποβάθμιση των τριών βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, για την τεράστια δημιουργία προβλημάτων που υπάρχουν σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης, που λίγοι λυμαίνονται τα δάνεια και όχι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Όπως είπε, «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ψήφος για την παράταξη που θέλει μία ενιαία εξωτερική πολιτική, ευρωστρατό και μόνιμα ταμεία που θα μειώσουν τις ανισότητες μεταξύ κρατών και κοινωνιών».
«Ζητάω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να αγωνιστούμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να βελτιωθεί η ζωή τους», σημείωσε από το το Αρκαλοχώρι, όπου συνομίλησε με πολίτες.

Η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο, στελέχη του δήμου, τοπικούς φορείς, αλλά και τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα».
Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Β. Κεγκέρογλου, αφού καλωσόρισε τον κ. Ανδρουλάκη στον τόπο καταγωγής του, ανέφερε ότι η περιοχή μετά τον σεισμό του 2021 εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ από 8.500 κτίρια που ελέγχθηκαν, τα 5.000 έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα και κόκκινα. Πρόσθεσε πως αν και έχουν δοθεί στους δικαιούχους προκαταβολές, ο αριθμός των αδειών επισκευών και ανοικοδόμησης που έχουν προχωρήσει «δείχνει τη γύμνια» σε ό,τι αφορά τη στήριξη και τα μέτρα από την πολιτεία.
«Έχουν κατατεθεί 3.000 φάκελοι και έχουν δοθεί μόλις 100 άδειες», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, προσθέτοντας πως μέχρι και σήμερα 160 οικογένειες ζουν σε οικίσκους και άλλες 160 μέσα σε σπίτια που είναι χαρακτηρισμένα κίτρινα και κόκκινα. «Δεν υπάρχει σχέδιο ανασυγκρότησης και ενιαίος συντονισμός», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε και σε ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής που πρέπει να προχωρήσουν, που σχετίζονται και με το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα», Κ. Γκαντάτσιος, ζήτησε από τον Ν. Ανδρουλάκη τη στήριξη των σεισμόπληκτων, στη βάση της ανάγκης για πίεση προς την πολιτεία, ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα μέσω των οποίων θα βοηθηθούν οι σεισμόπληκτοι, με απλοποίηση των διαδικασιών για τις άδειες και αντιμετώπιση του ζητήματος των κατασχέσεων και πλειστηριασμών, που «συνεχίζονται ακόμη και σε σεισμόπληκτα σπίτια».
«Τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι βιώνει την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ και κοινοβουλευτικά για να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους με τις επερωτήσεις μας, με την προσπάθειά μας να αναδείξουμε το θέμα, διότι θεωρούμε ότι στο Αρκαλοχώρι υπάρχει μία πολύ μεγάλη αδικία. Μία τεράστια αδικία που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη σημερινή κυβέρνηση».
«Δεν μπορούν να υπεκφεύγουν», είπε και πρόσθεσε ότι «και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ανάλογα προβλήματα» και πως εν έτει η 2024 «το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αποκατάστασης και όχι να αδιαφορεί μπροστά σε τόσο σοβαρές καταστάσεις».
Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου 11/5 ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στους Αγ. Δέκα και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γόρτυνας, Μ. Κοκολάκη, θα θα μιλήσει στις Μοίρες, στην Πλατεία Δημαρχείου, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γρ. Νικολιδάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης