Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής ενάντια στον Κ. Δομαζάκη

tags :
Creta Farms: Υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής ενάντια στον Κ. Δομαζάκη
Τον κατηγορεί για «τέλεση κακουργηματικής διάστασης απάτη, απιστία, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και παραβιάσεις διατάξεων του Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών»
Στην υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής ενάντια στον κ. Κωνσταντίνο Δομαζάκη προχωρά η εταιρεία Creta Farms, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, από τον οποίο ζητά 15 εκατ. ευρώ.
Σε αυτήν προσθέτει ότι οι παραπάνω κινήσεις γίνονται με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, για «τέλεση κακουργηματικής διάστασης απάτη, απιστία,  παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και παραβιάσεις διατάξεων του Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών
Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ προχώρησε σε υποβολή μήνυσης και άσκηση αγωγής εναντίον του Κωνσταντίνου Δομαζάκη ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και Δικαστηρίων, μεταξύ άλλων για τέλεση κακουργηματικής διάστασης απάτη, απιστία, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και παραβιάσεις διατάξεων του Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών.
Πράξεις και δηλώσεις του κυρίου Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά τους τελευταίους μήνες, ιδίως από τον Απρίλιο του έτους 2019 ζημίωσαν και συνεχίζουν να ζημιώνουν πολλαπλώς την περιουσία της Εταιρείας οδηγώντας την μεταξύ άλλων σε οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα. Κύριες και άμεσες συνέπειες των - κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και καθηκόντων του – ενεργειών, ήταν αφενός η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας και αφετέρου η δραστική μείωση των ορίων ρευστότητας από τους στρατηγικούς πιστωτές της.   Τόσο στην αγωγή όσο και στην μήνυση καταγράφεται αναλυτικά η σειρά των γεγονότων τα οποία στοιχειοθετούν τις αξιόποινες πράξεις που τέλεσε ο  κος  Κωνσταντίνος Δομαζάκης εις βάρος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων της απιστίας (Άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα) και της  τέλεσης κακουργηματικής απάτης, ( Άρθρα 42 και 386  παρ.1 εδ. β’ του Ποινικού Κώδικα), καθώς και παραβάσεις υποχρεώσεών του προβλεπόμενων ρητώς από τον Ν. 4548/2018.
Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ιστορική βάση των ως άνω δικογράφων αναφορικά με την υποτιθέμενη αξίωση που προέβαλε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προβάλει ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατά της Εταιρείας ποσού 11,6 εκατ. ευρώ αναγόμενη στα έτη 2005 – 2006 και ενώ ο ίδιος ήταν για όλο το χρονικό διάστημα αυτό Διευθύνων Σύμβουλός της,  εγκρίνοντας και υπογράφοντας δεκάδες οικονομικές καταστάσεις αλλά και δεκάδες συμβάσεις με πιστωτές της Εταιρείας δηλώνοντας ρητώς, ανεπιφυλάκτως και πολλαπλώς ότι ουδεμία απαίτηση έχει ως συνδεδεμένο μέρος κατά της Εταιρείας.
Άλλωστε, ως έχει ήδη ανακοινωθεί σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου της Εταιρείας, τα ως άνω επιβεβαιώνει και το πόρισμα της διεθνούς φήμης ελεγκτικής εταιρείας PwC, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει τέτοια απαίτηση (παραπέμπουμε και σε σχετική από 25.06.2019 ανακοίνωση).
Εξαιρετικά επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατά τον χρόνο αυτό, δηλαδή ήδη προ του έτους 2005 μέχρι και τον Μάιο του έτους 2019 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρείας και μέχρι της 26 Ιουνίου 2019 συνέχισε να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ δια της μηνύσεως ζητά την κατά νόμο καταδίκη του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη και δια της αγωγής αξιώνει ποσό δεκαπέντε (15)εκατομμυρίων Ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η Εταιρεία δια της τρώσεως της φήμης της, της φερεγγυότητάς της, του αξιόχρεου της και της αξιοπιστίας της στην αγορά, στους πιστωτές της και στο επενδυτικό κοινό εν γένει.
Ρητή επιφύλαξη διατυπώνεται για την αξίωση με επόμενη αγωγή των διαφυγόντων κερδών, λόγω της δραστικής μείωσης πωλήσεων που ακολούθησε των παράνομων ενεργειών του Κωνσταντίνου Δομαζάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης