Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hamas δεν αποδέχεται συμφωνία χωρίς τερματισμό του πολέμου: Ο Netanyahu φρενάρει κάθε συμφωνία για προσωπικό συμφέρον

Η Hamas δεν αποδέχεται συμφωνία χωρίς τερματισμό του πολέμου: Ο Netanyahu φρενάρει κάθε συμφωνία για προσωπικό συμφέρον
Η Hamas «δεν θα αποδεχθεί συμφωνία η οποία δεν θα προβλέπει απερίφραστα τον τερματισμό του πολέμου
Στέλεχος της Hamas επανέλαβε την Κυριακή 5/5 ότι η οργάνωση, που διαπραγματεύεται στο Κάιρο συμφωνία ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας, «δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση συμφωνία η οποία δεν θα προβλέπει απερίφραστα τον τερματισμό του πολέμου.
«Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν ότι ο Νετανιάχου φρενάρει προσωπικά μία συμφωνία από προσωπικούς υπολογισμούς», δήλωσε επίσης το στέλεχος της Hamas που δεν κατονομάζεται για τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι αποκλείει το ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου που διαρκεί εδώ και επτά μήνες πριν από την «εξουδετέρωση» της Hamas.

Νωρίτερα, η οργάνωση είχε αφήσει να διαρρεύσει πως θα συμφωνήσει σε μια πλήρη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ «σε στάδια», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο 4/5, επικαλούμενο επίσημη πηγή του παλαιστινιακού κινήματος.
Αντιπροσωπεία της Ηamas έφτασε στο Κάιρο το Σάββατο 4 Μαΐου 2024 για να επαναλάβει τις έμμεσες συνομιλίες με το Ισραήλ για μια συμφωνία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών και ανταλλαγή ομήρων για Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται από το Ισραήλ.
Στις 24 Νοεμβρίου, το Κατάρ μεσολάβησε σε μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas για μια προσωρινή εκεχειρία και την ανταλλαγή ορισμένων από τους αιχμαλώτους και τους ομήρους, καθώς και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κατάπαυση του πυρός παρατάθηκε πολλές φορές και έληξε την 1η Δεκεμβρίου. Περισσότεροι από 100 όμηροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται από τη Hamas στη Γάζα.
Στις αρχές Απριλίου, ένας νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ - Hamas ξεκίνησε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Κάιρο.
Η πρόταση κατάπαυσης του πυρός που έγινε στις συνομιλίες προέβλεπε την απελευθέρωση 40 Ισραηλινών ομήρων έναντι 900 Παλαιστίνιων αιχμαλώτων ως μέρος ενός σχεδίου τριών σταδίων που εγκρίθηκε από διεθνείς μεσολαβητές.
Η Hamas απέρριψε σε μεγάλο βαθμό την πρόταση, λέγοντας ότι θα παρουσιάσει το σχέδιό της για μόνιμο τερματισμό της σύγκρουσης στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης