Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AustriaCard: Στο 71,52% υποχώρησε το ποσοστό του Ν. Λύκου

AustriaCard: Στο 71,52% υποχώρησε το ποσοστό του Ν. Λύκου
Η ανακοίνωση της Εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Η εταιρία AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Εταιρία») ανακοινώνει, σύμφωνα με τα άρθρα 130 επ. του αυστριακού νόμου περί χρηματιστηρίου («Börsegesetz 2018») και σε συνέχεια της γνωστοποίησης του κ. Νικολάου Λύκου προς την Εταιρία στις 02.05.2024 σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου αυτού επί μετοχών της Εταιρίας, ότι το ποσοστό συμμετοχής του κ. Νικολάου Λύκου στην Εταιρία κατήλθε του ορίου του 75% και δη ανέρχεται σε ποσοστό 71,52% (26.000.346 μετοχές με δικαιώματα ψήφου) του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Νικόλαος Λύκος δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην Εταιρία. 

Επίσης, η εταιρία AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Εταιρία») δια του παρόντος ανακοινώνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του άρθρου 4.1.3.8. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό και μετά από την ληφθείσα στις 02.05.2024 γνωστοποίηση εκ μέρους του Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης της Εταιρίας, κ. Νικολάου Λύκου - ότι στις 30.04.2024 ο κ. Νικόλαος Λύκος προέβη μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης μετά από επιτυχημένη διαδικασία επιταχυνόμενης διαμόρφωσης βιβλίου προσφορών (accelerated book building) σε πώληση στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνολικά 2.200.000 μετοχών της Εταιρίας, με μεικτή τιμή 6,00 € ανά μετοχή και συνολική μεικτή αξία συναλλαγής 13.200.000,00 € μέσω της Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.

Παράλληλα, σε συνέχεια της δημοσίευσης προνομιακής πληροφορίας της εταιρίας στις 30 Απριλίου 2024, η AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG) καλωσορίζει την επένδυση των ειδικών επενδυτών σε 5.470.321 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας, που ανέρχονται σε ποσοστό σχεδόν 15,05% του μετοχικού κεφαλαίου της:
«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που πληροφορηθήκαμε αυτή την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση», σημείωσε ο Μανώλης Κόντος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. «Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρία μας και ενισχύει περαιτέρω την εταιρική μας διακυβέρνηση. Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η παρουσία των ειδικών επενδυτών θα συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της AUSTRIACARD HOLDINGS AG ως εισηγμένης εταιρίας».
"Περαιτέρω, ενημερωθήκαμε από τον μέτοχο πλειοψηφίας, κ. Νικόλαο Λύκο, ότι έχει συμφωνήσει την απαγόρευση πώλησης μετοχών (lock up) για 180 ημέρες από την τοποθέτηση, γεγονός που θεωρούμε ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη σταθερότητα της τιμής της μετοχής", αναφέρει στην ανακοίνωση η Εταιρεία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης