Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκηνικό Creta Farms στην εταιρία Καρέλιας με διαιωνιζόμενη οικογενειακή κόντρα

Σκηνικό Creta Farms στην εταιρία Καρέλιας με διαιωνιζόμενη οικογενειακή κόντρα
Οξύνεται η οικογενειακή διαμάχη στην εταιρία – κατηγορίες για μεθοδεύσεις από τους μειοψηφούντες κατά των πλειοψηφούντων
Συνεχίζεται η ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην καπνοβιομηχανία Καρέλιας, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μία διετία περίπου.
Χτες στην Τακτική Γενική Συνέλέυση των μετόχων της Καρέλιας, η μία πλευρά των βασικών μετόχων καταψήφισε όλα τα θέματα της γενικής συνέλευσης από την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων μέχρι τη διανομή μερίσματος.
Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών της οικογένειας προκαλεί προβληματισμό δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιστορική βιομηχανία και μία από τις πλέον εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις.
Από την μία πλευρά βρίσκονται ο Ανδρέας, Ευστάθιος και Βικτώρια Καρέλια που κατέχουν το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και από την άλλη πλευρά η ξαδέλφη τους Ιωάννα και η μητέρα της Μίνα που κατέχουν το 43%.
Oι κυρίες Ιωάννα και Μίνα Καρέλια κατηγορούν τους Ανδρέα και Ευστάθιο Καρέλια που ασκούν τη διοίκηση για περίεργες μεθοδεύσεις μέσω θυγατρικών εταιρειών και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ζητήματα με τα αποθεματικά της εταιρείας και με τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην Καρέλια από τις τράπεζες.
Η ενδοοικογενειακή κόντρα πάντως στο εσωτερικό της Καρέλιας, πήρε προσφάτως νέες διαστάσεις, όταν η Ινώ Καρέλια, κόρη των ιδρυτών της Καπνοβιομηχανίας, εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Ιωάννας Καρέλια και Μίνας Σπυροπούλου (κόρης και συζύγου του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Καρέλια, αντιπροέδρου της εταιρείας μέχρι τον θάνατό του το 2009), κατηγορώντας τες για δυσφήμιση της εταιρείας και των βασικών μετόχων αυτής.
Η Ινώ Καρέλια, παιδί του εκ των συνιδρυτών  της εταιρείας Ιωάννη Καρέλια, διεκδικεί, όπως υποστηρίζει τη νόμιμη μοίρα της στην κληρονομιά των γονέων της, αφού με τη "διαθήκη" του το σύνολο της κληρονομιάς  περιήλθε στον Κωνσταντίνο  Καρέλια (πατέρα της Μίνας και συζύγου της Ιωάννας), προσωρινώς δε έχει δικαιωθεί και αναμένεται η οριστική Δικαστική κρίση επί των αυτονόητων.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης