Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η καμπύλη ομολόγων προμηνύει ύφεση και κατάρρευση στη Wall Street

tags :
Phoenix Capital: Η καμπύλη ομολόγων προμηνύει ύφεση και κατάρρευση στη Wall Street
Phoenix Capital: Η αποκωδικοποίηση των δεδομένων από την αγορά ομολόγων δείχνει πτώση για τη Wall Street
Η αγορά ομολόγων μας λέει ότι οι χρηματιστηριακές αγορές και η οικονομία έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Η διαφορά μεταξύ της απόδοσης του τρίμηνου αμερικανικού εντόκου γραμματίου και του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου (που ονομάζεται καμπύλη αποδόσεων) είναι ανεστραμμένη.
Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου είναι χαμηλότερη από την απόδοση του τρίμηνου αμερικανικού εντόκου γραμματίου... αυτό συμβαίνει μόνο όταν οι επενδυτές πανικοβληθούν για το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και προχωρούν σε αγορές μακροπρόθεσμων ομολόγων ως ασφαλές καταφύγιο.



Τι θα μπορούσε να συμβεί να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός;
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital  την τελευταία φορά που η καμπύλη αποδόσεων βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος ενός επιχειρηματικού κύκλου ήταν στα τέλη του 2006... την ώρα που η αγορά στέγασης άρχιζε να εμφανίζει προβλήματα (κρίση ενυπόθηκων δανείων,subrimes) και οι ΗΠΑ άρχισαν να κινούνται στη χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισαν εδώ και δεκαετίες.
Πράγματι, μια καμπύλη ανεστραμμένης απόδοσης είναι σχεδόν πάντα μια προειδοποίηση ότι η οικονομία κινείται σε ύφεση.
Η χρηματιστηριακή αγορά συνήθως ακολουθεί γρήγορα.
Τις τελευταίες δύο φορές που η καμπύλη αποδόσεων ήταν ανεστραμμένη ήταν το Μάρτιο του 2000, ακριβώς όταν ξέσπασε η κρίση των τεχνολογικών εταιριών και στα τέλη του 2006, καθώς ξέσπασε η φούσκα των κατοικιών και περίπου 12 μήνες πριν από τη μεγάλη οικονομική κρίση.



Με απλά λόγια, η αγορά ομολόγων μας λέει ότι έρχεται πτώση είτε αυτή τη στιγμή είτε στο άμεσο μέλλον...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης