Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επέστρεψε στο ταμπλό η Epsilon Net - Στο +19% λόγω δημόσιας πρότασης

tags :
Επέστρεψε στο ταμπλό η Epsilon Net - Στο +19% λόγω δημόσιας πρότασης
Τα 12 ευρώ αποτελούν ιστορικό υψηλό για τη μετοχή και υποδηλώνουν άνοδο 19% περίπου από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.
Σχετικά Άρθρα
(Update )Στο ταμπλό του Χ.Α. επέστρεψε όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις εξηγήσεις και την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης η Epsilon Net.
Η μετοχή έκλεισε στα 12 ευρώ λόγω της εντολής της δημόσιας πρότασης, με άνοδο 18,81% και με όγκο στα 2,18 εκατ. τεμάχια.
Υπενθυμίζεται πως χθες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΒΝ οι μετοχές τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης για όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Μετά το κλείσιμο ανακοίνωσε τον συντονισμό των μετόχων η εταιρεία μαζί με την General Atlantic και την υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους υπόλοιπους μετόχους στα 12 ευρώ ανά μετοχή.
Τα 12 ευρώ αποτελούν ιστορικό υψηλό για τη μετοχή και την τιμή αυτή την είχε γράψει στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.
Μάλιστα με βάση το τίμημα και τα αποτελέσματα 2023 η μετοχή θα φύγει από το Χ.Α. με p/e 27 φορές και EV/EBITDA 17,5 φορές.
Σημειώνεται πως οι μέτοχοι ελέγχουν περίπου 63%, άρα η δημόσια πρόταση αφορά μετόχους που κατέχουν 37%.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΒΝ οι Έλληνες θεσμικοί έχουν περίπου 3,5% του συνόλου των μετοχών, άρα θα απελευθερώσουν ρευστότητα περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του Χ.Α. αναφέρει: Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «EPSILON NET Α.Ε.» από σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Επίσης, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης και των Προϊόντων Δανεισμού επί των μετοχών της

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης