Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο – Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο – Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τελευταία μέρα δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης και όπως καταλαβαίνετε έχουν πέσει πολλοί ισολογισμοί και δεν προλαβαίνουμε ούτε τα κέρδη να δούμε. Από όσα έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στα 10,51 δισ. ευρώ το 2023 από 9,9 δισ. ευρώ το 2022. Έχουμε επομένως άλλη μία χρονιά ρεκόρ! Η συνεδρίαση ξεκίνησε ήπια ανοδικά ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης. Αύριο το χρηματιστήριο είναι κλειστό.

COCA COLA: Ξεχωρίζει καθώς ανακοίνωσε καλή πορεία πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο και επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που είχε κάνει η διοίκηση για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Στα 30,66 ευρώ και στο +1,93%. Η διάσπαση μάλλον είναι σε εξέλιξη όπως δείχνει το διάγραμμα. Φτάνει περίπου στα προ πολέμου επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ισχυρό και εδώ το πρώτο τρίμηνο. Με απώλειες 1,31% ξεκίνησε η μετοχή.

INTRACOM: Η επένδυση στην Intralot έδωσε μεγάλες υπεραξίες στον όμιλο.

MEVACO: Ικανοποιημένοι είμαστε από τα αποτελέσματα. Αύξησε το τζίρο και κράτησε στο ίδιο επίπεδο τα καθαρά κέρδη με αυτά του 2022, ήτοι στα 3,17 εκατ. ευρώ που δίνει p/e 13,5 φορές. Θα δώσει μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Όμως, και από διαγραμματικής άποψης είμαστε ικανοποιημένοι καθώς η μετοχή έχει κάνει τεράστια κίνηση τα τελευταία χρόνια.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Μειώθηκαν τα κέρδη, αλλά θα δώσει μέρισμα.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δεν ήταν κατά τα αποτελέσματα. Ζημιές από το επίπεδο των EBITDA και κάτω. Αποτίμηση περίπου 12 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια κάτω από 10 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Όπως όλες του κλάδου έτσι και η συγκεκριμένη δεν πήγε καλά. Τα θέλαμε λίγο καλύτερα καθώς από κέρδη 11,6 εκατ. ευρώ το 2022, γύρισε σε ζημία 1,3 εκατ. ευρώ το 2023. Με ίδια κεφάλαια όμως 82,2 εκατ. ευρώ έχει αποτίμηση 45 εκατ. ευρώ. Απώλειες 2,86% με μικρό όγκο στο άνοιγμα.

Q&R: Βελτιωμένες όλες οι γραμμές στη χρήση 2023, αλλά τα κέρδη ύψους 671 χιλ. ευρώ το 2023 από 256 χιλ. ευρώ το 2022 δίνουν υψηλό p/e αφού η αποτίμηση είναι στα 37,8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης EV/EBITDA επίσης είναι υψηλός. Υποχωρεί 6,23% η μετοχή και έχουν γίνει ήδη 185 χιλ. τεμάχια. Ο λόγος της πτώσης είναι γιατί ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου έως 30 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Κατάφερε με ίδιο τζίρο να βγάλει περισσότερα μικτά κέρδη, δηλαδή να βελτιώσει το μικτό περιθώριο. Επίσης το 2023 είχε κέρδη από επενδύσεις και όχι ζημιές όπως το 2022. Όλα αυτά έφερα καθαρά κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ από 2,58 εκατ. ευρώ. Με αποτίμηση 36 εκατ. ευρώ παίζει με μονοψήφιο p/e. Επίσης διαθέτει ρευστότητα 14,3 εκατ. ευρώ και έχει και επενδυτικά ακίνητα αξίας 4 εκατ. ευρώ. Ήταν και παραμένει τσάμπα. Λίγο υψηλότερο το μέρισμα στα 0,1368 ευρώ που θα δώσει φέτος. Με άνοδο 4,18% η μετοχή και στα 2,74 ευρώ.

CAIRO MEZZ: Από τις ομολογίες του Cairo 3 κατέγραψε μεγάλη υπεραξία συγκριτικά με τις άλλες. Τα ίδια κεφάλαια πήγαν στα 179,2 εκατ. ευρώ από 56,5 εκατ. ευρώ και πέρασε η υπεραξία από τα κέρδη. Στα 0,3971 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή, υψηλότερα από την τιμή στο ταμπλό. Δεν είχε ωστόσο έσοδα για να δώσει επιστροφή κεφαλαίου. Μεγάλη εντολή αγοράς υπάρχει στο limit up και στα 0,3720 ευρώ.

MODA BAGNO: Καθαρά κέρδη 4,07 εκατ. ευρώ από 1,07 εκατ. ευρώ! Μέρισμα 0,03813 ευρώ!! Η στήλη είναι μαζί της από πολύ χαμηλά επίπεδα, όταν ακόμα οι τράπεζες της έπαιρναν ακίνητα. Σήμερα έχει και με το παραπάνω γυρίσει σελίδα και βέβαια αυτό έχει αποτυπωθεί και στο ταμπλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης