Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η JPMorgan προειδοποιεί: Το sell-off στη Wall Street θα συνεχιστεί – Που θα σταματήσει

Η JPMorgan προειδοποιεί: Το sell-off στη Wall Street θα συνεχιστεί – Που θα σταματήσει
«Η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από τα κέρδη και θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί βραχυπρόθεσμα»
Μπορεί η Wall Street να ανέκαμψε χτες μετά από έξι ημέρες πτώσης, αλλά ορισμένοι αναλυτές στρατηγικής της Wall Street εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχίες.
Με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια να έχουν εξασθενίσει, τα σημάδια του πληθωρισμού θα παραμείνουν και οι μετοχές θα εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε αποτιμήσεις υψηλότερες του μέσου όρου.
Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι η αγορά βρίσκεται σε παρόμοια θέση με αυτήν που βρισκόταν στα τέλη καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2023.
«Η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από τα κέρδη και θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί βραχυπρόθεσμα», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic.
"Πέρα από αυτό, ωστόσο, πιστεύουμε ότι το sell off θα συνεχιστεί.
Παραμένουμε ανήσυχοι για τον συνεχή εφησυχασμό στις αποτιμήσεις των μετοχών, τον πληθωρισμό που θα παραμείνει πολύ υψηλός, την περαιτέρω ανατιμολόγηση της Fed και μια προοπτική κερδών όπου η ήπια επιτάχυνση φέτος μπορεί να καταλήξει επίσης μια αισιόδοξη οπτική."
«Η τρέχουσα αφήγηση και τα μοτίβα της αγοράς μοιάζουν όλο και περισσότερο με εκείνα του περασμένου καλοκαιριού, όταν οι ανοδικές εκπλήξεις πληθωρισμού και οι επιθετικές αναθεωρήσεις της Fed οδήγησαν σε διόρθωση στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου».
Στο τέλος του καλοκαιριού του 2023, οι αγορές έγιναν όλο και πιο απαισιόδοξες για τη μείωση των επιτοκίων της Fed.
Οι επενδυτές ερμήνευσαν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell που έκανε στη συνεδρίαση της Fed τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα κρατούσε τα επιτόκια υψηλότερα για περισσότερο από ό,τι ήλπιζαν πολλοί.
Αυτό επιβάρυνε τις μετοχές τον επόμενο μήνα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Εκείνη την εποχή, οι αξιωματούχοι της Fed εξακολουθούσαν να συζητούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς τα οικονομικά στοιχεία συνέχιζαν να είναι πιο ισχυρά από το αναμενόμενο.
Αν και δεν έχουν προταθεί αυξήσεις αυτή τη φορά, ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων διατύπωσε την ιδέα ότι η καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορούσε να εμποδίσει τη Fed να μειώσει καν τα επιτόκια φέτος.
Αυτό έχει προκαλέσει τη γνωστή αντίδραση στις αγορές.
Καθώς οι επενδυτές έχουν μειώσει τα στοιχήματά τους για μειώσεις επιτοκίων - με τη συναίνεση να μετατοπίζεται από τις έως και επτά μειώσεις φέτος τον Ιανουάριο σε λιγότερες από δύο πλέον - οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί και οι μετοχές εισήλθαν στη χειρότερη πτώση τους του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης