Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ποινικό ζήτημα για τον Τσίπρα εάν δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τις διακοπές στη θαλαμηγό

Γεωργιάδης: Ποινικό ζήτημα για τον Τσίπρα εάν δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τις διακοπές στη θαλαμηγό
Δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι υπάρχει ποινικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εάν δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τις διακοπές του στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να λαμβάνει αδήλωτα δώρα ή παραχωρήσεις αξίας άνω των 200 ευρώ.
Συγκεκριμένα επικαλείται το άρθρο 4 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου (περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό 67 του Απριλίου του 2016) βάσει των οποίων ορίζεται ότι «οι βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».
«Ακόμα και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€!
Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000€» είπε ο κ.Γεωργιάδης, εκτιμώντας πως κανονικά η μίσθωση τέτοιας θαλαμηγού για επτά ημέρες θα κόστιζε τουλάχιστον 100.000 ευρώ.
«Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα έχει καταθέσει ψευδές «πόθεν έσχες» εάν δεν έχει το έχει περιλάβει ως τεκμαρτό στην δήλωση της περιουσίας του
Υπάρχει μεγάλο ζήτημα, ποινικό, εάν το ταξίδι δεν είναι δηλωμένο.
Εάν προκύψουν ανακρίβειες στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού θα πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη» ενέργεια που πρέπει να ελεγχθεί» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δέχεται δώρα από φίλους επιχειρηματίες ή εφοπλιστές.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα είναι υποκριτική και ηθικά κολάσιμη, καθότι την ίδια περίοδο ο πρωθυπουργός εκφωνούσε λόγους κατά της οικονομικής ελίτ της χώρας με αφορμή της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης.
«Η λέξη υποκρισία έχει χάσει κάθε νόημα με τον Αλέξη Τσίπρα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης