Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πόσα έχασαν από τη μετοχή της Folli - Follie τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος;

tags :
Πόσα έχασαν από τη μετοχή της Folli - Follie τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος;
Η μετοχή από τα 16 ευρώ βρέθηκε σε διάστημα μερικών συνεδριάσεων κάτω από τα 8 ευρώ χάνοντας το 50% της αξίας της
«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.»
Τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος  Αγγελόπουλος από «κυνηγοί» έγιναν «θήραμα» στα χέρια του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.
Η περιπέτεια για τα δύο αδέλφια αρχίζει όταν ο πολυεθνικός όμιλος Folli – Follie βρέθηκε στο επίκεντρο, με το δημοσίευμα της QCM, στις 5 Μαΐου, το οποίο προκάλεσε την ελεύθερη πτώση της μετοχής, της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής εταιρείας.
Στο χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 25 Μαΐου, η τιμή της μετοχής δέχθηκε ανελέητο σφυροκόπημα από τους επενδυτές, οι οποίοι στην κυριολεξία το …έβαλαν στα πόδια ξεπουλώντας όσο – όσο τις μετοχές της Folli Follie.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της QCM, οι συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου Αθηνών έγιναν «κόλαση» για τους επενδυτές που είχαν μετοχές  της Folli – Follie.
H τιμή της έκανε  το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
Η μετοχή από τα 16 ευρώ βρέθηκε σε διάστημα  μερικών συνεδριάσεων κάτω από τα 8 ευρώ χάνοντας το 50% της αξίας της όπως και η εταιρεία. Η εισηγμένη εξαϋλώθηκε, με την κεφαλαιοποίησή της, να μειώνεται κατά 700 εκατ ευρώ.
Όταν η τιμή της μετοχής έχασε και τα τεχνικά στηρίγματα των 6 ευρώ, τα δυο αδέλφια αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους προσδοκώντας σε σημαντικές υπεραξίες, το επόμενο διάστημα καθώς πόνταραν ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα έβαζε ένα τέλος στην κατρακύλα της μετοχής και στην απαξίωση της εταιρείας.
Έτσι ο Παναγιώτης  Αγγελόπουλος αγόρασε μετοχές αξίας 1.047.100 ευρώ που  αντιστοιχούν περίπου σε 200.000 μετοχές της Folli- Follie.
O αδερφός του Γιώργος Αγγελόπουλος πιο αποφασιστικός αγόρασε την «ιστορία» δίνοντας 2.402.160 ευρώ που αντιστοιχούν περίπου σε 500.000 μετοχές.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie σταμάτησε με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 25 Μαΐου στην τιμή των 4,80 ευρώ ανά μετοχή.
Τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής γα την εταιρεία και άρχιζαν να καταγράφουν ζημιές που έφθαναν σε 3,4 εκατ. ευρώ σε διάστημα δέκα ημερών.
Πάντως δεν το έβαλαν κάτω, καθώς δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ότι έπαιξαν σε μία ζαριά το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ στο όνομα της Folli – Follie.
Αναζητήθηκε λύση μέσα από τη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας αίτημα για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον περασμένο Νοέμβριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά απορρίφθηκε, για να επανέλθουν με νέο αίτημα εκδίκασης της υπόθεσης.
Η νέα ημερομηνία εκδίκασης ήταν  χθες η Τρίτη 22 Ιανουαρίου, η οποία όμως αναβλήθηκε.
Το νομικό επιχείρημα για το αίτημα της κατάσχεσης ήταν ότι έχασαν χρήματα από τη Folli Follie, αλλά οι εξελίξεις φαίνεται ότι δεν δικαιώνουν μέχρι σήμερα, τα δύο αδέρφια καθώς το σκάνδαλο είχε ήρθε στην επιφάνεια όταν  προχώρησαν σε αγορά μετοχών.
Οι επενδυτές που απέκτησαν μετοχές μετά την αποκάλυψη των στοιχείων για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχουν τις  μικρότερες πιθανότητες αποζημίωσης καθώς γνώριζαν το ρίσκο και τον κίνδυνο της επένδυσης.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης