Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Morgan Stanley: Σχεδόν αδύνατη η ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων ακόμη και μετά το PSI - Ποιες είναι οι προκλήσεις και το trading με βάση την καμπύλη αποδόσεων

Morgan Stanley: Σχεδόν αδύνατη η ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων ακόμη και μετά το PSI - Ποιες είναι οι προκλήσεις και το trading με βάση την καμπύλη αποδόσεων
Τρία βασικά συμπεράσματα εξάγει η Morgan Stanley στη νέα σημερινή της 8σέλιδη έκθεση στην οποία και αναλύει τις προοπτικές των ελληνικών ομολόγων μετά την αναδιάρθρωση του χρέους και με βάση την καμπύλη αποδόσεων.
Υπό τον τίτλο "Greece: Positioning for Curve Inversion" (Ελλάδα: Τοποθέτηση στην αντιστροφή της καμπύλης), η MS, αναφέρει τρία βασικά σημεία κλειδιά:
1. Η δυναμική του χρέους κρύβει σημαντικές προκλήσεις
2. Αν και ο μέσος όρος της ωρίμανσης διευρύνθηκε (7 έως 10 χρόνια) η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξυπηρετήσει το χρέος της συνδέεται με την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Τρόικα
3. Τα ομόλογα που λήγουν μέσα στην επόμενη δκαετία αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με αυτά που λήγουν στο τέλος της καμπύλης.
Η MS παραμένει ανήσυχη για την πορεία των θεμελιωδών στην Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει εκλογές και ο έλεγχος της Τρόικα είναι σε εξέλιξη. Αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τις αποτιμήσεις ακόμη χαμηλότερα.
Η Morgan Stanley συστήνει αγορά ελληνικών ομολόγων που λήγουν το 2042 και πώληση εκείνων που λήγουν το 2023. Επιπλέον θεωρεί ότι η ανάληψη ρίσκου μπορεί να βελτιωθεί εάν οι επενδυτές αγοράσουν ομόλογα με τη ρήτρα ανάπτυξης, ενώ τα περισσότερο μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα εμφανίζονται πιο ασφαλή.
Σύμφωνα με την MS υπάρχουν τρία σενάρια που μπορεί να συμβούν στην αγορά των ελληνικών ομολόγων:
- Σενάριο 1: Επίπεδη καμπύλη αποδόσεων στο 15%. Αναμένεται αποεπένδυση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
- Σενάριο 2: Επίπεδη καμπύλη αποδόσεων για τα 20ετή ομόλογα. Μπορεί η εμπορευσιμότητα των τίτλων να υποχωρήσει πολύ, αλλά οι απώλειες θα είναι περιορισμένες.
- Σενάριο 3: Θεωρητικά η καμπύλη αποδόσεων των 20ετών ομολόγων παραμένει στα τρέχοντα επίπεδα. Πρόκειται για μία παραλλαγή του προηγούμενου σεναρίου, με την εμπορευσιμότητα να είναι σε καλύτερο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης