Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης για ιταλικές εκλογές: Στην ακροδεξιά και όχι στις προοδευτικές δυνάμεις βρήκαν καταφύγιο οι ψηφοφόροι

Παπαδημούλης για ιταλικές εκλογές: Στην ακροδεξιά και όχι στις προοδευτικές δυνάμεις βρήκαν καταφύγιο οι ψηφοφόροι
Στην κόπωση του εκλογικού σώματος απέναντι στο πολιτικό σύστημα αποδίδει την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη ο κ.Παπαδημούλης
Τον προβληματισμό του για την άνοδο των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με αφορμή το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ιταλία.
Σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart» ο κ.Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι όλοι πρέπει να προβληματιστούν για το ότι το εκλογικό σώμα στην Ιταλία βρήκε καταφύγιο στην ακροδεξιά και όχι στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.
«Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, η απογοήτευση του εκλογικού σώματος για τις ασκούμενες πολιτικές βρίσκει καταφύγιο στον λαϊκισμό και στην ακροδεξιά, και όχι στις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αν και χαρακτηρίζει νικητή των εκλογών το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων», υποστηρίζει ότι «η εθνικιστική και αντιευρωπαϊκή Λέγκα του Βορρά είναι εκείνο το κόμμα που μαζί με το συντηρητικό και ακροδεξιό «τόξο» συγκεντρώνουν συνολικά το υψηλότερο ποσοστό».
Όσον αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει ότι ακολούθησε τον «καταποντισμό» των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων πανευρωπαϊκά ενώ για τις δυνάμεις της Αριστεράς επισημαίνει ότι η πολυδιάσπαση «δεν της έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει υπολογίσιμο ρόλο».
Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την άνοδο των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, ο κ.Παπαδημούλης την αποδίδει στην «κόπωση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στις πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων και στην οικονομική λιτότητα» που όπως λέει, τείνει «συνολικά να λάβει τα χαρακτηριστικά μιας αντι-συστημικής ψήφου».
«Ένα σημαντικό μέρος τους εκλογικού σώματος εγκλωβίστηκε στην αντιδραστική και μηδενιστική ρητορική της ακροδεξιάς, ελλείψει πειστικής εναλλακτικής από τις προοδευτικές δυνάμεις» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης