Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι πέντε επενδυτικές προτάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές το 2018

tags :
Goldman Sachs: Οι πέντε επενδυτικές προτάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές το 2018
Κέρδη 12% για τον δείκτη Euro Stoxx 600 το 2018 αναμένει η Goldman Sachs
Ιδιαίτερα θετικά προσκείμενη έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών εμφανίζεται η Goldman Sachs σε έκθεσή της («Europe Strategy 2018 -  Can we Have Some More Please»), καταθέτοντας πέντε βασικές επενδυτικές προτάσεις.
Βασιζόμενη στην πορεία του δείκτη Euro Stoxx 600 – ο οποίος έχει ενισχυθεί 7% από την αρχή του 2017 σε όρους ευρώ και 19% σε όρους δολαρίου – ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος, καταθέτει τις εκτιμήσεις του για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών εντός του 2018.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs τονίζουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή του συγκεκριμένου δείκτη θα ενισχυθούν 15% το 2017, ενώ προχωρούν σε αναβάθμιση της εκτιμήσής τους για το 2018, με πρόβλεψη ότι θα φθάσει στο 10% (έναντι 5% προηγούμενα).



Όσο για τον ίδιο τον Euro Stoxx 600 η Goldman Sachs εκτιμά ότι η συνολική απόδοσή του εντός του επόμενου 12μηνου θα φθάσει το 12%.
Παράλληλα οι αναλυτές της καταθέτουν τις προτάσεις τους βασιζόμενοι σε πέντε «επενδυτικά θέματα».

1. Η αξία (value) θα αρχίσει να αποδίδει

Σε αυτήν την κατηγορία οι αναλυτές της Goldman Sachs προσδίδουν υπέρβαρη σύσταση στους κλάδους αυτοκινητοβιομηχανίας, πετρελαίου και κοινής ωφέλειας.

2. Ανάπτυξη (growth) σε κλάδους που ακόμη έχουν περιθώριο

Σε αυτήν την κατηγορία η υπέρβαρη σύσταση προσφέρεται στον τεχνολογικό κλάδο.

3. Τοποθετήσεις long στα εμπορεύματα

Η Goldman Sachs διατηρεί την υπέρβαρη σύσταση για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου και αναβαθμίζει σε υπέρβαρη τη σύσταση για τον κλάδο Πρώτων Υλών (από underweight που ήταν πριν).



4. Οι καλύτερες long τοποθετήσεις

Σύμφωνα με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό οίκο οι επενδυτές το καλύτερο θα ήταν να επιλέξουν long θέσεις για τον χρηματοοικονομικό κλάδο (έναντι του κλάδου σταθερών καταναλωτικών αγαθών).
Παράλληλα η σύσταση για τον κλάδο τροφίμων και ποτών υποβαθμίζεται σε underweight (από ουδέτερη πριν).



5. Προσεκτική επιλογή χωρών

Σε αυτήν την κατηγορία ο χρηματοοικονομικός όμιλος προτείνει long τοποθετήσεις σε ισπανικές μετοχές σε σύγκριση με τις ιταλικές.

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση το βασικό ρίσκο οι εκτιμήσεις να μην επαληθευθούν είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να είναι απογοητευτικός.
Όταν η ανάπτυξη βρίσκεται σε καλή πορεία και οι αποδόσεις των ομολόγων είναι θετικές, τότε οι μετοχές έχουν την τάση να ακολουθούν πολύ καλή πορεία.
Σαφώς ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η πολιτική, με βασικό ζήτημα τις ιταλικές εκλογές.
Πάντως η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα δημιουργήσουν συστημικό ρίσκο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης